Кайл Уокър разкри защо футболистите си запушват устите


Кайл Уокър разкри защо футболистите си запушват устите
Снимка: Getty Images

1299 0

Чудили ли сте се защо футболистите, когато са на терена си запушват устите като говорят помежду си. Това се случва най-често при спречквания между съперници или преди изпълнение на статично положение, когато са събрани един или двама съотборнции, за да обсъдят как точно да го изпълнят.

Е, на този въпрос най-после има отговор и то може би логичен. Това разкрива капитанът на Манчестър Сити Кайл Уокър в собствения си подкаст.

Защо футболистите се прикриват докато говорят?

Още: "Пропуснаха ни" - Кайл Уокър иронизира феновете на Арсенал и сравни Щефан Ортега с Мануел Нойер

"Това е така, за да не могат камерите да те уловят какво говориш. Може да псувате или да се пошегувате. В света, в който живеем сега всичко се следи под лупа. Има четци по устните. До какво ще стигне този свят?", уточнява английския футболист.

През този сезон именно един такъв четец на устни "декорираха" яростна размяна на думи межу Уокър и нападателя на Брендфорд Нийл Маупай по време на мача между "пчелите" и "гражданите". Тогава един от специалистите в тази област Джеръми Фрийман заяви пред "Daily Mail", че Уокър е заплашвал своя съперник, че ще го нокаутира преди да каже на главния съдия, че французинът е говорил за неговите деца.

Преди година пък един от известните ПР консултанти Фил Хол, който е работил с футболисти и клубове от Висшата лига разкрива, че всъщност причина за цялото това нещо е, че просто играчите искат да се чуват по-ясно и по-отчетливо, докато са на терена. В Националната Футболна Лига (НФЛ) така се обсъждат тактики, докато в нормалния футбол нещата са малко по-различни и чак такива промени в играта не биха могли да променят нещо в играта или крайния резултат.

Още: "Опитах се да я питам": Кайл Уокър призна за "идиотските" си решения и грозната изневяра

Кайл Уокър парафира нов договор с Манчестър Сити до 2026 година

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички