Кога Манчестър Юнайтед ще настигне Сити и Ливърпул? Джим Ратклиф отговори


Кога Манчестър Юнайтед ще настигне Сити и Ливърпул? Джим Ратклиф отговори
Снимка: Getty Images

5136 0

Новият миноритарен собственик на Манчестър Юнайтед - сър Джим Ратклиф, който вече официално притежава 27,7% от клуба, даде първото си голямо интервю в Англия, посветено изцяло на "червените дяволи". Пред "BBC" милиардерът говори за мотивацията си да влезе в клуба, за работата, която трябва да свърши.

Ратклиф за Манчестър Юнайтед

"Това е детска мечта, от тези, които обикновено не се сбъдват, но по изключение се реализира. Това не е финансова инвестиция за мен. Ако исках да направя такава, щях да купя друга химическа компания. Единствената причина, поради която се включих, е, че искам да видя Манчестър Юнайтед отново там, където трябва да бъде. Може и да съм пристрастен, но вярвам, че това е най-големият и най-известният клуб в света. Трябва да играе най-великия футбол в света", сподели британецът.

Още: От пълния със звезди Манчестър Юнайтед: Гуардиола би взел само един-единствен футболист в Сити

Семейство Глейзър

"Познавам единствено Джоел и Аврам. Въпреки това, което може да прочетете за тях, това са много мили и учтиви хора, които са запалени привърженици на Манчестър Юнайтед. Разбирам разочарованието и гнева на привържениците, но гледам напред, а не назад.

Мисля, че в известен смисъл може би беше по-лесното решение за семейство Глейзър да продаде направо на катарците. За да бъда честен към Глейзър, те смятаха, че най-доброто решение е да продадат на мен, защото смятаха, че Юнайтед ще спечели повече от това".

Още: Официално: Сделката е завършена - сър Джим Ратклиф влезе в Манчестър Юнайтед

Кога ще се конкурира Юнайтед с Ливърпул и Сити?

"Когато гледах победата на Манчестър Сити над Реал с 4:0 през миналия сезон, мога да кажа, че това бе най-добрият футбол, който съм виждал. Ако някога успеем да достигнем до това ниво, ще бъде страхотно постижение.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

На северозапад имаме два съседни футболни клуба, които са впечатляващи. Искам да ги сваля от техните позиции. Те са най-големите ни съперници в Англия. Ние сме много назад от тях. Това няма да се промени още утре. Хората трябва да ни дадат време, за да успеем да се върнем. Ще ни отнеме два-три сезона. Необходимо е търпение. Щедрото харчене на пари през лятото не е решението. Много по-сложно е", заяви още милиардерът.

ВИДЕО: С 2 ранни гола на Хойлунд Манчестър Юнайтед срази опашкар и доближи топ 4

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички