Любимецът на Клоп от Ливърпул подсилва шампион - може да играе срещу мърсисайдци в Шампионска лига


Любимецът на Клоп от Ливърпул подсилва шампион - може да играе срещу мърсисайдци в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

5617 0

Шампионът на Германия Байер Леверкузен се е насочил към бившия защитник на Ливърпул Жоел Матип. "Sky Germany" твърди, че Матип, който напусна мърсисайдци през лятото, изглежда готов да подпише с "аспирините".

Байер Леверкузен готов да вземе един от любимците на Клоп

Съобщава се, че шампионите на Бундеслигата разглеждат 32-годишния футболист като възможен заместник на напускащия Джонатан Тах. Бившият камерунски национал се радваше на успешен осемгодишен период в Ливърпул, като спечели шест трофея по време на престоя си на "Анфийлд", включително Висшата лига и Шампионска лига.

Още: Байер Леверкузен намери заместник на капитана си в Ливърпул

Матип беше любимец на Юрген Клоп по време на престоя му, но "червените" решиха да не подновят договора с централния защитник, пускайки го като свободен агент.  По този начин Матип може да се присъедини към клуб по свой избор, а Леверкузен вече са се свързали с играча, надявайки се да го привлекат да се върне в Германия. Камерунецът преди това игра за Шалке в Бундеслигата.

При обявяването на напускането си от Ливърпул, тогавашният мениджър Юрген Клоп каза: "През всичките години, в които съм участвал във футбола, не съм сигурен, че съм срещал твърде много играчи, които са по-обичани от Жоел Матип. Дори не съм сигурен, че е възможно да се каже нещо лошо за него.

 "Прекрасен професионалист, прекрасен футболист и прекрасно човешко същество – ние сме благословени да го имаме с нас толкова дълго, колкото сме и сега всичко, което можем да направим, е да му пожелаем успех, докато тръгва в нова посока", заяви Клоп.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Още: Ханзи Флик пожела Барселона да привлече Джереми Фримпонг от Байер Леверкузен

Ясна е новата дестинация на любимец на Юрген Клоп и на феновете на Ливърпул

Официално: Жоел Матип си тръгва от Ливърпул, Юрген Клоп го засипа със суперлативи

Треньорът на Ливърпул отговори на въпроси за Алисон, Алексис МакАлистър и Жоел Матип

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички