Манчестър Сити аха да последва Арсенал, но гол в 90+5' ги върна на върха на "Молиню"


Манчестър Сити аха да последва Арсенал, но гол в 90+5' ги върна на върха на "Молиню"
Снимка: Getty Images

360 0

Манчестър Сити бе напът да последва Арсенал и да направи грешна стъпка в порива си към поредна титла. В осмия кръг на Висшата лига шампионът почти завършваше наравно 1:1 с Уулвърхемптън, но гол в 90+5' на Джон Стоунс върна "гражданите" обратно на върха в английския елит.

Попадението на англичанина беше почти отменено заради засада, незнайно как видяна от реферите, но след преглед с ВАР то остана и Сити спечели инфарктно на "Молиню".

"Вълците" поведоха при първата си атака - в 7' Семедо намери с чудесно центриране Йорген Ларсен, който насочи в мрежата за 1:0. 

Още: Още една ера в Манчестър Сити приключва: Големият лидер си тръгва от "Етихад"

"Гражданите" реагираха веднага и не бяха далеч от изравняване, но Жозе Са отрази изстрел на Бернардо Силва. Вместо това Уулвърхемптън беше близо до това да удвои аванса си в 19', когато Семедо бе изведен от Куня и остана сам срещу вратаря. Португалецът обаче пропусна да стреля навреме и Едерсон блокира удара му, излизайки напред. 

Натискът на Сити се усили и в 33' шампионът успя да изравни. Йошко Гвардиол реализира със страхотен удар от границата на наказателното поле. През второто полувреме тимът от "Етихад" бе по-добрият на терена и се настани трайно в наказателното поле на "вълците". В редките случаи, когато успяваше да атакува, Уулвърхемптън също успяваше да създаде опасности. 

Решителният момент в мача дойде в добавеното време - в 90+5' след изпълнение на корнер Джон Стоунс отигра с глава и успя да прати топката в мрежата. Голът обаче бе поставен под съмнение, че е нередовен заради засада на Силва. В крайна сметка, след преглед с ВАР, попадението бе зачетено и то върна Сити на върха във Висшата лига. "Небесносините" имат с 2 точки повече от втория Ливърпул, който днес играе с Челси.

Манчестър Сити с отчаян опит да задържи Гуардиола: Купува му най-големия германски талант

Ливърпул оглави класирането във Висшата лига, след като запокити "вълците" на дъното

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички