Манчестър Сити разби Фулъм и държи титлата в ръцете си, Кевин де Бройне изравни Сеск Фабрегас (ВИДЕО)


Манчестър Сити разби Фулъм и държи титлата в ръцете си, Кевин де Бройне изравни Сеск Фабрегас (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

54 0

Манчестър Сити се завърна на върха в класирането, след като надигра и разгроми Фулъм като гост с 4:0 в мач от 37-ия кръг на английската Висша лига!

Сити смаза Фулъм

Още в 13-ата минута "гражданите" откриха резултата чрез Йошко Гвардиол, който проби по лявото крило, направи двойно подаване с Кевин де Бройне, финтира противник и пусна топката покрай плонжа на Бернд Лено за 1:0.

*Това беше 111-а асистенция за Де Бройне в елита на Англия, с която изравни Сеск Фабрегас. Пред двамата е единствено Райън Гигс (162).

В 22-рата минута Хосеп Гуардиола трябваше да направи принудителна смяна, тъй като Нейтън Аке се контузи. На негово място влезе Кайл Уокър.

Второто попадение падна чак в 59-ата, когато Фил Фодън стреля почти от границата на наказателното поле и прати топката в долния десен ъгъл на вратата.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

В 71-вата минута авансът на "небесносините" стана класически - Бернардо Силва центрира към далечната греда, а Гвардиол достигна кълбото и го прати в мрежата на Лено за 3:0.

Дълбоко в добавеното време на срещата гостите получиха и дузпа за нарушение срещу Рико Люис, а извършилият го - Иса Диоп, бе изгонен с втори жълт картон. Зад топката застана Хулиан Алварес, който не сбърка и оформи крайното 4:0.

Класиране и оставащи мачове?

Със спечелените 3 точки Сити събра актив от 85 - с две повече от втория Арсенал и на седем пред третия Ливърпул.

До края на кампанията Манчестър ще играе срещу Тотнъм (14.05., гостуване) и срещу Уест Хям (19.05., домакинство). За тима на Микел Артета пък остават сблъсъци с Манчестър Юнайтед (гостуване, 12.05.) и Евертън (домакинство, 19.05.).

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Джони Еванс срещу Кай Хаверц: Дуелът, който ще реши дербито Манчестър Юнайтед - Арсенал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички