Манчестър Юнайтед пропусна шанса да подпише с една от "най-вълнуващите вратарски перспективи" преди Андре Онана


Манчестър Юнайтед пропусна шанса да подпише с една от "най-вълнуващите вратарски перспективи" преди Андре Онана
Снимка: GettyImages

1129 0

Манчестър Юнайтед не е успял да подпише с вратар, който сега се описва като "една от най-вълнуващите перспективи на планетата". Това се е случило преди да се договори за Андре Онана.

Бившият вратар на Интер , 28-годишният Онана е изправен пред по-голямо внимание след неудовлетворителното си представяне при поражението на Юнайтед с 3:0 от Ливърпул. Позицията му за третия гол на Мохамед Салах беше поставена под въпрос след мача, докато разпределението му също беше под нивото на моменти по време на мача.

Преди началото на сезона Онана предупреди феновете, че може да "поема рискове" в кампанията – особено когато използва краката си. Онана се бори за постоянство, откакто се присъедини към Юнайтед при преминаване от Интер за 47,2 милиона паунда през 2023 г. На моменти той показа способностите си от световна класа, но също така беше виновен за големи грешки в решаващи моменти.

Юнайтед е изпуснал вълнуваща опция и е взел Онана

Още: След многото критики: Каземиро не иска и да чува за раздяла с Манчестър Юнайтед

Преди да подпише с камерунския национал, Юнайтед е водил преговори за привличането на малко известния японски вратар Сион Сузуки на "Олд Трафорд". 22-годишният японски национал беше идентифициран от мениджъра Ерик тен Хаг като потенциален заместник на Дийн Хендерсън като номер 2 в клуба, като Юнайтед също преговаряше за подписа на Онана по това време.

Сузуки обаче не е искал да стане резервен вратар и вместо това избра да остане в японския клуб Урава Ред Даймъндс, като по-късно се присъедини към белгийския клуб Синт-Труйден под наем. Той се присъедини към италианския Парма с петгодишен договор миналия месец и записа три изяви досега за клуба от Серия А.

След като впечатли в първите си два мача, Сузуки беше изгонен срещу Наполи в събота – червен картон, който позволи на домакините да излязат отзад и да победят Парма с 2-1 благодарение на два гола в добавеното време.

Още: Шефовете в Манчестър Юнайтед с твърда позиция за бъдещето на Тен Хаг

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Въпреки този ранен неуспех в кариерата му в Италия, Сузуки вече представи някои впечатляващи статистики. Уважаваният футболен анализатор Статман Дейв съобщи, че Сузуки е „спасил 15 от 17-те изстрела, срещу които е бил изправен в Серия А този сезон, като е допуснал 2.0 по-малко гола, отколкото xG предполага, че би трябвало“ – описвайки го като „един от най-вълнуващите вратарски перспективи в планетата'.

Някои фенове на Юнайтед в социалните медии се запитаха защо клубът не настоя повече да подпише със Сузуки, като се има предвид сравнително ниската му трансферна сума – като вратарят струваше на Парма само 10 милиона евро.

Още: Каземиро получи шанс да напусне Манчестър Юнайтед още тази седмица

Лисандро Мартинес с изцепка, която още повече разгневи феновете на Юнайтед след срама срещу Ливърпул

Пол Скоулс посочи най-лошия трансфер на Манчестър Юнайтед: Беше нелепо, не бях виждал подобно нещо

Новите шефове в Манчестър Юнайтед не участвали в решението Ерик тен Хаг да остане

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички