Манчестър Юнайтед с 5-и пореден мач без победа: Челси е в топ 4, но се издъни


Манчестър Юнайтед с 5-и пореден мач без победа: Челси е в топ 4, но се издъни
Снимка: Getty Images

520 0

Манчестър Юнайтед и Астън Вила далеч не оправдаха очакванията за интересен сблъсък. Двата отбора не сториха почти значимо интересно в атака и закономерно приключиха при равенство 0:0. Най-близо до гола се доближи Бруно Фернандеш, който нацели гредата от пряк свободен удар в 68-ата минута.

Това бе и пети пореден официален мач във всички турнири без победа за играчите на Ерик тен Хаг - равенства срещу Кристъл Палас, Твенте, Порто и Астън Вила и загуба от Тотнъм.

Манчестър Юнайтед пак не стигна до победа: Завърши наравно с Астън Вила

Така "червените дяволи" остават със само 8 точки след първите 7 кръга и са на 14-о място, докато Вила е 5-и с 14 точки. Толкова има и Челси, който в двубой, игран по същото време, не успя да сломи Нотингам Форест.

Лондончани завършиха при равенство 1:1 на "Стамфорд Бридж", въпреки че останаха с човек повече още в 78-ата минута, а добавеното време към мача бе цели 13 минути. За разлика от мача между Юнайтед и Вила, то в този двубой имаше куп чисти положения за гол, но двамата вратари изиграха изключително силен мач.

Челси се провали срещу Нотингам Форест

Домакините изостанаха в резултата пет минути след началото на второто полувреме след отлично центриране от фал и добро заучено изпълнение. Все пак Челси бързо се върна в мача след хубава солова акция за Мадуеке. Асистенцията бе за Коул Палмър, който вече е играчът с най-много асистенции във Висшата лига за 2024-та (12 - докато Кевин де Бройне е с 11).

В 78-ата минута пък Уорд-Праус се подхлъзна около центъра на терена, а Джаксън щеше да се откъсне опасно напред без играч на Нотингам в близост до него. Уорд-Праус опита хитро и скришно да хване топката с ръце и това да го спаси, но все пак съдията видя действието му и последва втори жълт картон.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Престои пауза за националните отбори, като след нея Манчестър Юнайтед посреща на "Олд Трафорд" Брентфорд (19.10), Астън Вила гостува в столицата на Фулъм (19.10), Челси има визита на "Анфийлд" за зрелищно дерби с Ливърпул (20.10), а Нотингам е домакин срещу Кристъл Палас (21.10).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички