Невероятно: Футболисти в Англия помагат на потънал във вода град


Невероятно: Футболисти в Англия помагат на потънал във вода град
Снимка: Gettyimages

1049 0

"Футболът е просто игра" отдавна не е реплика, която се чува ежедневно от хора, които смятат играчите за плиткоумни, разхайтени и така нататък, и така нататък. Футболът е много повече от игра, а поредното доказателство за това идва от малката област Кумбриа, където е домът на футболен клуб Карлайл Юнйатед.

Кумбриа беше ударена от невиждани дъждове и наводнения след една от най-тежките бурии в района от години. Стигна се до там, че самият стадион на Карлайл потъна изцяло във вода. По това време обаче играчите са били извън града за мача си от ФА къп.

По време на прибирането си с автобус, играчите са разбрали какво се е случило в града и веднага изразиха готовността си да помогнат на гражданите да си стъпят на краката. По какъвто и да е начин, включително и с чистене на дивани. 

"Току-що говорихме с капитана на тима и той е категоричен, че всички играчи са обединени около идеята да помогнат на града, независимо за какво става въпрос. Почистване на покъщнина, изхвърляне на боклук, каквото и да е, свързано с последствията от бурята. Ако имате нужда от помощ, свържете се директно с нас", написа официалната страница на клуба в "Туитър".

Логично, веднага имаше хиляди коментари по темата, като хората в Кумбриа благодариха на клуба, а някои се възползваха от предложението на Карлайл Юнайтед.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Е, футболът просто игра ли е?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички