Ниско IQ? Даниел Стъридж критичен към Джаксън, постави под въпрос умствените му възможности


Ниско IQ? Даниел Стъридж критичен към Джаксън, постави под въпрос умствените му възможности
Снимка: GettyImages

1371 0

Въпреки загубата на Челси с 0:2 срещу Манчестър Сити в откриващия кръг на Висшата лига, положения за водения от Енцо Мареска тим не липсваха. Няколко атаки имаха потенциал да доведат до гол за лондонския клуб, но до попадение от тяхна страна не се стигна.

Един от ударите на „сините“ все пак оплете мрежата зад Едерсон, дело на Никoлaс Джаксън, но голът беше отменен поради засада на сенегалеца.

Николас Джаксън

23-годишният футболист получи възможността да стреля след удар на Коул Палмър и слаба намеса на Едерсoн, но Джаксън беше очевидно зад защитата на Сити и независимо от добрия удар, попадението не беше зачетено.

Именно непрочитането на ситуацията породи критики към атакуващия играч, а един от тях беше бившият играч и на двата отбора в споменатия мач – Даниел Стъридж.

Умственият капацитет на Джаксън

Стъридж беше един от анализаторите за „Sky Sports” на срещата между Челси – Манчестър Сити и в коментара си след мача той изказа своето недоволство от слабата реакция на Николас Джаксън при отменения гол за Челси.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Даниел Стъридж

Още: Сити стартира сезона с победа в дербито с Челси, Холанд вкара в мач №100 за клуба (ВИДЕО)

„Малки са разликите в подобни ситуации като тази. Става въпрос и за интелект. Понякога в положения като това при незачетеното попадение трябва да имаш усета кога да тръгнеш на спринт към вратата, за да не останеш в засада. Ето, тогава имаше спасяване на вратаря, което ти дава шанс за добавка.

Като нападател много добре знаеш, че такива възможности се откриват рядко. Вратарят да изпусне по подобен начин топката не се случва често. И когато стане, ти трябва да не си зад линията на защитата, за да се възползваш от предоставения шанс. Трудно се стига до лесни положения.

Джаксън трябваше да нагласи момента на своя спринт към вратата, за да не остане в засада. Особено в такива мачове, в които по-добър шанс може и да не ти се открие повече“, сподели бившият английски нападател, разкритикувайки футболния интелект на Николас Джаксън в секундите преди отменения гол за Челси.

Манчестър Сити започна защитата на титлата с победа в дербито срещу Челси (ВИДЕО)

Ерлинг Холанд вкара на Челси пред очите на Кукурея и му затвори устата (ВИДЕО)

Последният гол на Стилиян Петров за Астън Вила: Красавец + абсолютно унижение за Челси (ВИДЕО)

Челси пожела Джейдън Санчо от Манчестър Юнайтед - готов е да плати всичко

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички