Нюкасъл запази впечатляваща серия и срещу Сити, шанс за Ливърпул да ги задмине (ВИДЕО)


Нюкасъл запази впечатляваща серия и срещу Сити, шанс за Ливърпул да ги задмине (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

169 0

Нюкасъл и Манчестър Сити завършиха при резултат на "Сейнт Джеймсис Парк" в интересен първи мач от шестия кръг на Висшата лига. Йошко Гвардиол изведе гостите напред в 35', а Антъни Гордън изравни от дузпа в 58'.

"Гражданите" са на върха с 2 точки преднина (14 т) пред Ливърпул и Астън Вила, като при победа и двата тима може да изместят тима на Гуардиола. Нюкасъл е пети с 11 пункта.  "Свраките" нямат загуба на свой терен в десет поредни мача в първенството, но имат само една победа срещу Сити в последните 33 мача.

Срещата започна интересно още от началните минути, като домакините показаха, че имат намерение да се надиграват с опонента си. И въпреки някои добри шансове отборът на Гуардиола бе този, който поведе в резултата.

В 35' Грийлиш подаде към Гвардиол в наказателното, а бранителят успя да се справи със защитник на Нюкасъл, след което с удар по земята намери далечния ъгъл за 0:1. До края на полувремето не се стигна до повече попадения, макар и двата тима да опитваха.

Втората част започна отлично за домакините.   В 51' футболист на Нюкасъл бе съборен в наказателното на "гражданите". Домакините поискаха дузпа, но съдията не посочи бялата точка. Четири минути по-късно обаче Антъни Гордън беше изведен сам срещу Едерсон. Успя да го финтира, а стражът събори англичанина, като този път се стигна до дузпа. Именно Гордън се нагърби с отговорността да изпълни и бе безгрешен - 1:1. В самия край на двубоя пък Бернардо Силва овладя на гърди и след това стреля от воле, но Ник Поуп реагира блестящо и изби в корнер.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички