Официално: Тиаго Алкантара напуска Ливърпул след 98 мача, 3 гола, 6 асистенции и 3 трофея


Официално: Тиаго Алкантара напуска Ливърпул след 98 мача, 3 гола, 6 асистенции и 3 трофея
Снимка: Getty Images/Guliver

4481 0

Броени минути, след като ръководството на Ливърпул обяви, че Жоел Матип си тръгва от "Анфийлд", сега същото бе заявено и по адрес на Тиаго Алкантара!

Испанският полузащитник се присъедини към мърсисайдци през лятото на 2020-а година (от Байерн Мюнхен), когато за правата му бяха платени 22 милиона евро.

Досега беше натрупал 98 мача, 3 гола и 6 асистенции във всички турнири. Договорът му е в сила до 30-и юни и няма да бъде подновен!

С какво ще го запомни Клоп?

"Още преди да дойде в Ливърпул аз вярвах, че, ако човек наистина обича футбола, би било логично да гледа как Тиаго Алкантара играе. Той е толкова, толкова добър чисто технически. Може да бъде част от всеки отбор по света и за нас беше част да разполагаме с него", коментира Юрген Клоп.

ОЩЕ: Арне Слот с ударно начало в Ливърпул: Поиска да се вземе играч, желан от Манчестър Сити

"Знаех много за него още преди пристигането му - какво беше направил в Барселона и в Байерн Мюнхен... нямаше как да бъда по-щастлив, когато реши да приеме ново предизвикателство с нас. След това го видях и отблизо и мога единствено да кажа: "УАУ"".

Тиаго Алкантара

"Наясно съм, че контузиите му разочароваха както него, така и нас, но, когато беше на линия - беше невероятен. С това ще го запомня! Сега поема в нова посока и можем да му пожелаем единствено всичко най-добро. Където и да отиде - ще се радвам да го гледам", каза още Клоп по адрес на Алкантара.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Факт е, че травмите (общо 10 на брой) попречиха на техничаря да разгърне пълния си потенциал на "Анфийлд" и заради тях пропусна общо 129 мача (част от тях бяха с националния тим на Испания). Все пак, той ще запомни престоя си в английския гранд с 3 трофея - ФА Къп, Купата на Лигата и Суперкупата на страната.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕНе Дарвин Нунес, а друга звезда на Ливърпул е новата голяма цел на Барселона

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички