От Манчестър Юнайтед са решили: "Олд Трафорд" отива в историята, готви невиждан проект


От Манчестър Юнайтед са решили: "Олд Трафорд" отива в историята, готви невиждан проект
Снимка: Getty Images

966 0

Манчестър Юнайтед работи върху планове за бъдещето на "Олд Трафорд", след като работната група за стадиона е потвърдила първоначалните си впечатления.  "Олд Трафорд" е домът на Юнайтед от откриването му през 1910 г. и има капацитет от 74 310 души.

Но някои части от стадиона изпаднаха в окаяно състояние през последните години, като много фенове обвиняват семейство Глейзър, че не са инвестирали достатъчно в преустройството му. През миналия сезон части от покрива на стадиона протекоха по време на проливен дъжд, като след поражението с 1:0 от Арсенал през април се появиха кадри на изливаща се вода върху седалките.

Работната група се състои от легендата на Юнайтед Гари Невил, кмета на Голям Манчестър Анди Бърнам и главния изпълнителен директор на "Trafford Counci" и Сара Тод. Той се председателства от лорд Себастиан Коу.

Още: Манчестър Юнайтед загуби двама важни играчи при поражението от Арсенал в САЩ

Планът е ясен - ще се строи нов стадион

И според "The ​​Athletic" тя е стигнала до първоначално заключение, че нов стадион със 100 000 места трябва да бъде построен в непосредствена близост до съществуващия вече стадион. Твърди се, че предпочитанията на Ратклиф са новият стадион да бъде построен от нулата, вместо да се реновира в "Олд Трафорд" в сегашното му състояние.

Подобно споразумение ще позволи на Юнайтед да продължи да играе на сегашния обект, докато строителните работи продължават, като се строи "новият Олд Трафорд:. Смята се, че един от проблемите е цената, като новото строителство струва около 2 милиарда паунда в сравнение с обновяването, за което се твърди, че е около половината от тази сума.

Още: Стражът на Юнайтед: Всички в отбора сме на 100% с Ерик тен Хаг

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Ратклиф ще трябва да обмисли възможностите си, за да финансира стадиона, и всяко споразумение ще трябва да премине през консултация и ангажиране на общността преди нещо да бъде финализирано. Капацитетът на новото съоръжение ще бъде 100 хиляди места, което ще направи този стадион най-големият в Англия.

Още: На Острова определиха кой е проблем №1 за Манчестър Юнайтед

Манчестър Юнайтед плати 100 милиона за Санчо, а сега го продава за обидно ниска сума

Неочаквано: Английски гранд изкушава Винисиус с близо двойно повече пари от тези в Реал

Лени Йоро спечели феновете на Юнайтед с обещание да "умре" за тима

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички