"Писна ми, в Ливърпул постоянно нарушаваме 1 основно правило, което проваля всичко"


"Писна ми, в Ливърпул постоянно нарушаваме 1 основно правило, което проваля всичко"
Снимка: Getty Images

35088 0

Ливърпул загуби от Арсенал с 1:3 в мач, който определено бе един от най-слабите през сезона за мърсисайдци. Въпреки това те се крепяха в резултата, докато не се стигна до кошмарната грешка в защита, споделена между капитана Върджил ван Дайк и стража Алисон.

Специализираното издание за Ливърпул - Liverpoolecho, излезе с любопитен коментар, провокиран именно от действията на нидерланския бранител. Той е дело на Джон Алдридж, който вижте една огромна неточност в отбора, която често се допуска.

Нещото, което Ливърпул прави грешно от началото на сезона

Още: "Чакай, ти си играл на "Анфийлд": Хендерсън учуди репортер с отговор след дебюта за Аякс

"Когато навлизах във футбола, а той не се е променил чак толкова много, винаги ни казваха от дефанзивна точка никога да не оставяме топката да тупка. А ние правим това много. И като домакини, и като гости - нашите защитници оставям топката да тупка често.

А когато противниковият нападател види това, той е изключително щастлив. Всичко, което трябва да стори, е да мине между централния бранител и топката. Така може да му изкара червен картон, може да стигне до голова позиция, да си спечели дузпа или опасен пряк свободен удар.

Грубата грешка на Ван Дайк и Алисон за Ливърпул срещу Арсенал

Централните защитници са прецакани, ако топката тупне. Правим го твърде често като отбор, а не трябва. Просто удари с глава тъпата топка. Приготви се на колкото дистанция трябва. Няколко пъти се измъкнахме през сезона след тази грешка, но срещу Арсенал не се получи. Беше ми любимо да го гледам, когато съперниците го правеха, но ми писва Ливърпул да го прави постоянно" - започва коментарът.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

След това Джон Алдридж критикува индивидуално Ван Дайк и Алисон, като иронично допълва, че на бразилския страж му е станало скучно и е искал да се замеси в играта през втората част. Все пак допълва, че на всекиго се случва да сгреши.

Още: Артета "възпламени" феновете: Взе запазената марка на радост на Клоп с Ливърпул (ВИДЕО)

Той завършва с любопитно мнение, че Арсенал не е по-добър от Ливърпул и че няма да стане шампион. Алдридж вярва, че който завърши пред Манчестър Сити ще стане шампион, като допълва, че мърсисайдци имат шансовете за това. А междувременно в Ливърпул излиза наяви "тихият" проблем, който Юрген Клоп толкова дълго потиска.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички