Престижното отличие, което отбягна на Кристиано Роналдо: Лени Йоро и още двама от състава на Юнайтед влизат в битка за авторитетна награда


Престижното отличие, което отбягна на Кристиано Роналдо: Лени Йоро и още двама от състава на Юнайтед влизат в битка за авторитетна награда
Снимка: GettyImages

1280 0

Във вчерашния ден Манчестър Юнайтед обяви официално привличането на 18-годишния защитник Лени Йоро за сумата от 52 млн. паунда. Дълго време се смяташе, че младият бранител ще премине в Реал Мадрид, но „червените дяволи“ действаха решително и си осигуриха услугите на французина.

 

Така вече в Юнайтед играят трима футболисти, които са сред най-талантливите млади играчи в света – Лени Йоро, Коби Мейну и Алехандро Гарначо. Те, от своя страна, са в битката за престижната индивидуална награда „Златно момче“, която като млад никога не спечели една от иконите на футбола – Кристиано Роналдо.

Пропуснатото отличие за Роналдо

Португалецът още в първите си години в Манчестър Юнайтед загатна за своя потенциал и беше в битката за тази награда, но загуби в три поредни години от Рафаел ван дер Ваарт, Уейн Рууни и Лео Меси.

Кристиано Роналдо

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Това обаче не му попречи след това да завоюва най-престижното индивидуално отличие в света на футбола - „Златната топка“, цели пет пъти.

Още: Манчестър Юнайтед няма спирка: Уреди 23-годишен футболист на ПСЖ

Битката за „Златното момче“

Настоящите млади надежди на Юнайтед са в борбата за приза, но все пак се очаква нито един от тях да не го вземе.

Ламин Ямал

Като явен фаворит се посочва логично 17-годишния Ламин Ямал, който на тази възраст изуми не само за клубния си отбор Барселона, но и за своята родина на отминалото преди дни Евро 2024. Втори в класацията е Жоао Невеш, който се отличи със страхотна кампания за Бенфика, а също така беше включен и в състава на Португалия за Европейското.

На трета позиция вече е Алехандро Гарначо, пети е новото попълнение на Юнайтед Лени Йоро, а Коби Мейну е седми в подреждането.

Манчестър Юнайтед надделя над Реал за млад талант - играчът обясни защо е избрал Манчестър (СНИМКА)

Манчестър Юнайтед е харчил най-много за последното десетилетие - изненадващ клуб + Реал Мадрид сред най-доволните

Брутален ултиматум: Ето кой е виновникът Лени Йоро да избере Манчестър Юнайтед пред Реал Мадрид

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички