Манчестър Юнайтед е харчил най-много за последното десетилетие - изненадващ клуб + Реал Мадрид сред най-доволните


Манчестър Юнайтед е харчил най-много за последното десетилетие - изненадващ клуб + Реал Мадрид сред най-доволните
Снимка: Getty Images

1233 0

Манчестър Юнайтед направи сравнително активно начало на летния трансферен прозорец 2024/25 - първият с новата група собственици "Инеос". "Червените дяволи" потвърдиха привличането на нападателя Джошуа Зиркзее от Болоня за 42,5 милиона евро. Твърди се също така, че се опитват да завършат подписването на централните халфове Лени Йоро и Джарад Брантвейт съответно от Лил и Евертън.

Феновете на Манчестър Юнайтед се надяват, че комуникацията между различните структури в клуба ще се подобри, за да може да се радват на успехи от любимия клуб. Нещо, което им липсваше в последните години и по-точно след ерата на сър Алекс Фъргюсън.

През последните десет сезона те имат най-високите нетни разходи от всеки клуб в световния футбол от 1,27 милиарда евро. Имаше много звездни трансфери, които не се получиха, като много други клубове печелеха сериозно от Ман Юнайтед, който пръскаше големи пари за своите звезди.

Още: Брутален ултиматум: Ето кой е виновникът Лени Йоро да избере Манчестър Юнайтед пред Реал Мадрид

Но на кои клубове е платил най-много пари за трансферни такси през последните 20 години след сезон 2004/05? Три клуба от Висшата лига попадат в топ 10, докато първото място отива за отбор, която играе извън първите пет европейски лиги.

Няколко клуба, които са се облагодетелствали от покупките на Юнайтед

На първо място е нидерландският Аякс, на който Ман Юнайтед е платил 208,9 милиона евро за трансферни такси през последните 20 сезона. Това е натрупаната такса от четири отделни сделки - Антони през 2022 г. за 95 милиона евро, Лисандро Мартинес през 2022 г. за 57,37 милиона евро, Дони ван де Беек през 2020 г. за 39 милиона евро и Дейли Блинд през 2014 г. за 17,5 милиона евро. Сделката с крилото Антони остава второто най-скъпо попълнение на клуба за всички времена.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

На второ място е Реал Мадрид, който спечели 185,7 милиона евро от продажбата на трима играчи на Ман Юнайтед. Най-голямата сделка беше подписването на Анхел ди Мария за 75 милиона евро, което само надхвърля придобиването на Каземиро за 70,65 милиона евро.

Още: Има сделка: Англичани взимат под носа на Ювентус Жан-Клер Тодибо

На трето място е първият английски отбор в списъка Евертън, който спечели 154,1 милиона евро от продажбата на трима играчи на "червените дяволи". Те са следвани на четвърто място от Челси, който също продаде трима играчи на Юнайтед през последните две десетилетия, но за обща сума от 153,6 милиона евро. След това е Борусия Дортмунд с общо 143 милиона евро от продажбата на трима играчи. На шесто място е Ювентус с общо 122 милиона евро само от две продажби - повечето от които са от продажбата на Пол Погба през 2016 г. за 105 милиона евро. Това остава рекордното подписване на Ман Юнайтед.

На седмо място са Аталанта с 95,2 млн. евро, спечелени от продажбата на двама играчи на Ман Юнайтед, включително Расмус Хойлунд за 73,9 млн. евро миналото лято. Лестър заема девето място в списъка, след като продаде двама играчи общо за 87 милиона евро от 2004 г. насам. Топ 10 допълва френският Монако, който направи 75,6 милиона евро от продажби на носителите на ФА Къп от миналия сезон.

Манчестър Юнайтед разплака Реал Мадрид и се договори с таланта Лени Йоро

Ерик тен Хаг потвърди за сдобряването с Джейдън Санчо, обясни защо се помириха

Манчестър Юнайтед стартира с провал подготовката, Тен Хаг разкритикува играчите

Бившият клуб на Скаршем болезнено би хибриден състав от звезди и надежди на Юнайтед (ВИДЕО)

Официално: Манчестър Юнайтед обяви трансфера на Джошуа Зиркзе

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички