Първата сделка за Ливърпул се доближава, но 2 пречки все още бавят трансфера


Първата сделка за Ливърпул се доближава, но 2 пречки все още бавят трансфера
Снимка: GettyImages

4813 0

Ливърпул все още не е осъществил трансфер през това лято, но последните информации подсказват, че англичаните вече са идентифицирали първата си голяма цел – Мартин Субименди.

Халфът на Реал Сосиедад от години е свързван с преминаване в друг клуб, а неговото представяне на Евро 2024 допълнително затвърди добрите впечатления около него.

Мартин Субименди

Сега „мърсисайдци“ са готови да напреднат в преговорите с футболиста и клуба му. Спортната медия „The Athletic” съобщи в последните часове, че Сосиедад очаква до края на лятото този трансфер да се осъществи, но все още Ливърпул има няколко пречки пред себе си около привличането на 25-годишния халф.

Подводните камъни в тази сделка

Първият голям проблем се крие в освобождаващата клауза, заложена в договора на Субименди. Тя се равнява на 51.7 млн. паунда и от Сосиедад предпочитат да получат тази цифра накуп, а не на няколко вноски, както по принцип се осъществят повечето сделки.

Това може да накара Ливърпул да се разбере с клуба на играча за малко по-висока сума, но тя да е разпределена в няколко години и да не се плати всичко това лято. Разбира се, съществува и вариантът двата клуба да седнат на масата за преговори и да се разберат за по-малка цифра от тази, вписана в откупната клауза.

Още: Арне Слот отговори на въпроса, който най-много вълнува феновете на Ливърпул

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Другото нещо, което може да попречи на сделката да се осъществи, е дали всъщност самият играч иска подобен трансфер. Съобщава се, че ако испанският футболист помоли Реал Сосиедад да го пуснат, то те няма да застанат на пътя му.

Арне Слот уверил Дарвин Нунес, че не само ще играе, но ще е с важна роля в Ливърпул

Ливърпул вади 75 милиона за английския национал Марк Гехи

Ливърпул разби Манчестър Юнайтед, а Холанд се развихри с хеттрик за Ман Сити срещу Челси (ВИДЕО)

Нюкасъл убива мераците на Арне Слот и Ливърпул за Антъни Гордън

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички