Резерва измъкна Челси и вече докосва титлата


Резерва измъкна Челси и вече докосва титлата

1098 0

Челси запази инфарктно аванса си на върха в класирането, след като резервата Лоик Реми донесе победа на лондончани над Хъл Сити с 3:2 като гост в последен мач от 30-ия кръг на Висшата лига.

"Сините", които не бяха записвали победата в предните си два мача, набързо поведоха с 2:0 до 10-ата минута след голове на Азар и Диего Коща.

В 26' и 28' обаче "тигрите' шокираха своя гост с два перфектни изстрела на Елмохамеди и Ернандес. Хъл Сити дори можеше да стигне до победата след отправени над 20 удара в мача, но победата остана за лидера в шампионата.

В 77' Вилиан намери отлично резервата Лоик Реми и френският стрелец направи 3:2, носейки ценни три точки на Челси.

Отборът на Жозе Моуриньо събра актив от 67 точки - 6 повече от Манчестър Сити и 7 повече от Арсенал, като "специалните" са и с мач по-малко.

Срещата буквално започна с попадение, след като още във втората минута Еден Азар изведе тима си напред в резултата. Белгиецът проби добре и препарира Алън МакГрегър за 1:0.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Не бяха изминали и седем минути и атаката на "сините" предвещаваше разгром, след като Диего Коста реализира за 2:0. Сеск Фабрегас подаде добре към испанския национал и той удвои преднината на Челси.

Всички на "КС Стейдиъм" смятаха, че срещата е приключила, но не и "тигрите". Те започнаха постепенно да печелят терен и 20 минути преди почивката върнаха едно попадение чрез Ахмед Елмохамеди, който проби добре от дясно. След още две минути драмата бе пълна, след като Абел Ернандес изравни резултата.

До края на полувремето играта доста се успокои и двата отбора оставиха развръзката за вторите 45 минути.

След почивката играчите на Стив Брус излезнаха много по-мотивирани и това се доказа в 65-тата минута. Стражът на Челси Тибо Куртоа направи невероятно тройно спасяване, предотвратявайки удари на Елмохамеди, Рамирес и Дейвид Мейлър.

В 74-тата минута Жозе Моуриньо направи смяна, която само две минути по-късно даде резултат. Луик Реми се появи на мястото на контузения Диего Коста и се разписа след колебливо представяне на стража на домакините. 

До края на срещата двата тима не успяха да предложат повече чисти голови положения и Челси си тръгна с трите точки

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички