С трима нови и седем напуснали играчи: Как Манчестър Юнайтед ще се подобри при Тухел?


С трима нови и седем напуснали играчи: Как Манчестър Юнайтед ще се подобри при Тухел?
Снимка: Getty Images

13806 0

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг продължава да е под огромен натиск на "Олд Трафорд" и спекулациите за евентуалното му уволнение не спират да се засилват.

Ако тези над него в йерархията на "червените дяволи" решат да уволнят нидерландеца, то слуховете сочат, че Томас Тухел ще бъде посочен за негов наследник. Германският треньор ще бъде без работа през лятото, тъй като вече потвърди, че ще напусне настоящия си клуб Байерн Мюнхен.

Ерик тен Хаг никак не се харесва на феновете на Манчестър Юнайтед

Тен Хаг все още има още една година да изпълни настоящия си договор, но има съмнения дали холандецът ще изпълни срока на споразумението. "Kicker" съобщава, че новият ръководител на футболните операциив клуба сър Джим Ратклиф вече се е свързал с бившия бос на Челси и има желание да го доведе в Манчестър.

Още: "Вашата реакция беше позорна" - Ерик тен Хаг отговори ядосано на журналистите

Половин отбор ще напусне Манчестър Юнайтед?

Ако Тухел наистина поеме тима, то е почти сигурно, че победителят в Шампионска лига за 2021 година ще направи някои големи промени, като се започне с играчите. Голяма част от настоящите играчи ще си тръгнат, включително звезди като Каземиро и Антони.

И двамата бяха привлечени за немалко пари, а в крайна сметка не успяха да покажат на какво са способни. По-специално Антони прекара по-голямата част от кариерата си в Юнайтед като разочарование, а Тухел със сигурност ще се опита да спечели пари и да намери нов талант.

Договорът на Кристиан Ериксен не изтича до лятото на следващата година, но Тухел вероятно ще иска по-млад играч за халфовата линия, който да играе заедно с капитана Бруно Фернандеш. Друг бивш играч на Реал Мадрид, Рафаел Варан, също вероятно ще отстъпи мястото си след разочароващ сезон.

Някои от звездните имена ще напуснат Юнайтед, ако Тухел поеме тима

Още: Фаворитът за треньор на Байерн е ясен и феновете са бесни и отчаяни

Тен Хаг вече потвърди, че Антони Марсиал ще напусне в края на сезона, така че това е едно напускане, за което Тухел няма да се намесва. Периодът под наем на Софян Амрабат почти сигурно няма да се превърне в постоянен престой, тъй като мароканският национал не успя да достигне нивото, което се очакваше от него.

Най-шокиращият изход може да бъде не друг, а Маркъс Рашфорд. Английският национал изглеждаше далеч от темпото този сезон в сравнение с миналия сезон и беше обект на слухове, свързващи го с преминаване във френския гранд Пари Сен Жермен.

На кои играчи симпатизира Тухел?

Що се отнася до нови попълнения, има няколко играчи, които германецът може да привлече. Халфовата линия на Юнайтед е проблемна зона и като се има предвид, че Тухел вероятно ще се сбогува с Каземиро, ще е необходимо негов заместник. Асът на Ница Кефрен Тюрам има много фенове сред отборите във Висшата лига, включително "червените дяволи", които биха могли да го подпишат за малка сума, защото договорът му изтича през следващата година.

Още: Джон Тери и Анди Кол бяха приети в Залата на славата на Висшата лига

Звездата на Жирона Мигел Гутиерес може да бъде привлекателна опция за Тухел като ляв бек. Този трансфер обаче може да се окаже труден, тъй като Реал Мадрид има клауза за обратно изкупуване, включена в договора на защитника с Жирона.

А като централен защитник, Тухел може да се опита да открадне аса на Байер Леверкузен Едмонд Тапсоба от наскоро коронованите шампиони на Бундеслигата. Въпреки успеха си на клубно ниво, Тапсоба има желание да се изпробва във Висшата лига. Не е изключено Тухел да даде повторен шанс на Джейдън Санчо, който е под наем в Борусия Дортмунд. А Моуриньо "завидя" на Тен Хаг: В Юнайтед нямах подкрепата, която той има.

Още: Томас Тухел може да поеме изненадващ клуб в Англия след раздялата с Байерн

"Срамът" на сър Алекс Фъргюсън срещу "гордостта" на Тен Хаг в Манчестър Юнайтед: Разликата е в 2 изказвания

Мениджърът на Ковънтри: Ако Райт си бе изрязал ноктите на краката, щяхме да сме на финал на ФА Къп

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички