Сделката за закупуването на здраво закъсалия Евертън официално се провали


Сделката за закупуването на здраво закъсалия Евертън официално се провали
Снимка: Getty Images

845 0

"777 Partners" не успяха да изпълнят последния краен срок за придобиване на Евертън, съобщиха от клуба. Така сделката между хазартната компания и "Blue Heaven Holdings", които в момента притежават голяма част от акциите, е окончателно отменена.

Евертън е в лошо състояние

Вече от няколко дни се очакваше да бъде обявено провалът на преговорите за смяната на собствеността, които двете страни водеха от месеци, но от известно време стана ясно, че нещата няма да се развият към успешен завършек.

Още: Челси продължава да умува дали да вземе Осимен, но накрая може да остане с празни ръце

Положението в Евертън не е никак добро

"Крайният срок за споразумение между 777 Partners и Blue Heaven Holdings Limited за продажбата на мажоритарния дял в клуба изтече днес. Бордът на директорите на клуба признава значителното ниво на финансова подкрепа, предоставена от 777 Partners в последните месеци и би искал да използва възможността да им благодари. Работата продължава както обикновено, докато все още Blue Heaven Holdings оценява всички опции за бъдещето на собствеността. Бордът на директорите на Евертън би искал да изрази своята благодарност към всички, свързани с клуба, за тяхното търпение в последните месеци и да потвърди ангажимента си да предостави актуализация чрез каналите на клуба", споделят на своя сайт "карамелите".

Отборът от Ливърпул продължава да се намират в тежко финансово положение, след като докладва загуби на стойност 371.8 милиона паунда за последните три години. Също така, тимът има около 200 милиона паунда дългове, особено към 777 Partners, които се провалиха в опитите си да придобият клуба.

Това доведе и до две наказания от страна на Висшата лига, при които отборът загуби общо осем точки през изминалия сезон. Медиите в Англия спекулират, че Евертън може да бъде принуден да извърши спешна продажба на играчи, за да подобри финансовото си състояние и да намали риска от фалит.

Още: Юрген Клоп обяви тайната, която може да го откаже от големия футбол след Ливърпул

Ливърпул има 3 оръжия, с които ще привлече наследник на ключов играч от ерата "Юрген Клоп"

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички