Слаба игра, но шампионски характер: Ливърпул продължава похода си към 19-ата


Слаба игра, но шампионски характер: Ливърпул продължава похода си към 19-ата
Снимка: Getty Images/Guliver

5107 0

Европейският шампион Ливърпул за пореден път демонстрира шампионски характер и спечели нов труден сблъсък във Висшата лига. Този път мърсисайдци надиграха Кристъл Палас с 1:2 като гост в мач от 13-ия кръг на Премиършип.

В откриващите десет минути от двубоя гостите от Мърсисайд тотално диктуваха събитията на терена, като топката рядко излизаше от половината на Палас. Хората на Рой Ходжсън обаче издържаха на натиска и по-късно на свой ред успяха да организират няколко добри атаки към вратата на Алисон.

Офанзивните действия на домакините прераснаха в натиск, който доведе до няколко поредни ъглови удара и не лоши ситуации за гол. При едно от центриранията Джеймс Томкинс се извиси над всички, за да нанесе удар с глава, а топката "кацна" върху горния стълб на вратата на Алисон.

В 38-ата минута Върджил ван Дайк успя да отклони центриране от корнер към далечната греда, където Роберто Фирмино бе много близо до това да прати топката в мрежата, но току пред голлинията стражът Гауита успя да изчисти и да запази резултатът непроменен.

В края на първата част се разигра и най-дискусионната ситуация в мача, а тя не премина без любезното съдействие на ВАР. Трент Александър-Арнолд, който не се представяше на ниво през цялото полувреме, извърши нарушение срещу Заха в близост до наказателното поле. От последвалото центриране Джеймс Томкинс успя да прати топката в мрежата на Алисон, но след намесата на ВАР бе установено нарушение срещу Деян Ловрен, което доведе до отмяната на гола.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

В началото на втората част Ливърпул направи важна крачка към победата. В 48-ата минута подаване в наказателното поле достигна до Садио Мане, който овладя спокойно и стреля към вратата на Палас. Гауита успя да се намеси, но само за да изпрати топката към страничния стълб, последва "разходка" по голлинията, за да се отбие и в другия стълб, преди да влезе в мрежата на "орлите".

Кристъл Палас веднага се опита да упражни натиск и да възстанови равенството, но топката така и не пожела да премине зад гърба на Алисон. Най-добрите положения се откриха пред Джордан Аю и Лука Миливоевич. В 62-рата минута пък Деян Ловрен можеше да удвои резултата, но се размина с топката на далечната греда.

Малко по-късно влезлият като резерва Дивок Ориги изведе Фирмино сам срещу Гауита, но стражът на Палас успя да избие в корнер. В 78-ата минута Кристиан Бентеке опита акробатичен удар срещу бившия си клуб, но изпълнението премина малко встрани от вратата на Алисон.

В 82-рата минута Палас заслужено стигна до изравнителен гол. Вилфред Заха получи подаване в наказателното поле, след което успя с едно движение да си осигури отлично положение за стрелба, а ударът му към вратата на Алисон бе безкомпромисен - 1:1.

Само две минути по-късно обаче Ливърпул показа шампионски характер и отново си върна преднината в мача. Центриране от ъглов удар доведе до тотално бъркотия в наказателното поле на домакините, а мърсисайдци се възползваха чрез съобразителните действия на Роберто Фирмино, който прати топката в мрежата на "орлите" - 1:2.

По този начин Ливърпул 12-та победа от началото на сезона във Висшата лига и покачи преднината си пред големия си конкурент Манчестър Сити на 12 точки. По-късно тази вечер "гражданите" се изправят срещу Челси, като мача може да следите НА ЖИВО в SportLive.bg

Що се отнася до Палас, това бе трето поредно поражение във Висшата лига и пети мач без победа. Тимът заема 13-о място с актив от 15 точки - на четири от опасната зона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички