"Слабият" Месут Йозил - ултимативният отборен играч


"Слабият" Месут Йозил -  ултимативният отборен играч
Снимка: Gulliver/Getty Images

2280 0

Факторът Месут Йозил в полза на Арсенал е много голям, за което свидетелстват и думите на Арсен Венгер, насочени към играта на немския национал след преминаването му от Реал Мадрид.

Мнозина критикуват плеймейкъра за изявите му, но той е играчът с най-много асистенции, откакто акостира на "Емиратс", във Висшата лига и е безспорен лидер на халфовата линия на тима.

Това каза и Арсен Венгер, който е категоричен, че бившият ас на Реал прави много жертви за благото на "артилеристите".

"Ако му кажеш да направи нещо, той просто го прави. За мен неговият талант е изключителен. Понякога той жертва себе си в името на отбора. Йозил е изключително важен за нашата игра, свързвайки линиите на полузащитата и нападението. Според мен той е най-опасен в крайната зона на терена, когато е с топка в крака, защото дава най-много голови подавания

Йозил е вече на 27 години – това е златната възраст за всеки футболист. Именно от този момент нататък изведнъж започваш да осъзнаваш, че не е важно само да играеш, но и да печелиш. Когато навлезеш в тази възраст вече си даваш сметка, че е време да извлечеш ползва от всичко, което си научил до момента и на преден план излиза работната етика пред личната изява", сподели Венгер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички