Ужасяващата дилема пред Хари Кейн: Запитаха го дали не е време да се махне от националния отбор на Англия


Ужасяващата дилема пред Хари Кейн: Запитаха го дали не е време да се махне от националния отбор на Англия
Снимка: GettyImages

1412 0

Гари Линекер обясни защо Хари Кейн може скоро да обмисли оттегляне от английския национален отбор, като продуктивният нападател е изправен пред "ужасна" дилема. Звездата на Байерн Мюнхен засега остава капитан на страната си и техен водещ голмайстор за всички времена с 66 гола в 98 изяви. Той бе сред играчите със "Златна обувка" на Европейското по футбол, където загубиха втори пореден финал.

Кейн бе сменен по време на полуфинала и финала, тъй като започнаха да се задават въпроси относно приноса му към общата кауза на тима. Бившият английски нападател Линекер знае много добре какво е да си в подобна позиция.

Хари Кейн трябва да мисли за оттегляне от националния отбор

Още: Линекер и Шиърър потресени: В Германия ги взели за влюбена гей двойка

"Част от гледането към бъдещето в съзнанието ми беше това, което прави Англия, какво прави Хари Кейн? Той не беше себе си в този турнир. Сега е на 30 години. Когато бях на 30, 31, краката ми започнаха да ми тежат. Оттеглих се от международния футбол на 32 години. На 31 това се случваше, беше ужасно", сподели той.

Бившият нападател на Евертън и Тотнъм Линекер разкри как е стигнал до решението да се откаже след Евро'92 с 48 международни гола на негово име. "Почувствах го през последния сезон, което е една от причините, поради които реших да се оттегля от международния футбол, за да завърша в английския футбол, за да се премести в Япония.

Усещах как краката ми се движат. Бях слаб в този последен голям турнир. Бях направен мъченик, защото Греъм Тейлър ме извади, но той имаше пълното право да ме извади. Това се случва на някои хора в даден момент. Може би той просто е бил уморен, но си задавам въпроса. Какво е той, наближава ли вече 31 години".

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Още: Гари Линекер: Трансферът на Кристиано Роналдо бе завършен в задния ми двор - беше нереално

Любопитно: Как Гари Линекер "помогнал" на Кристиано Роналдо да избере завръщане в Юнайтед пред Сити

Неразкрита мистерия: Как една награда скара завинаги Жозе Моуриньо и Гари Линекер

"Двамата играят игра, с която останалите не сме запознати" - Линекер пренебрегна Кристиано Роналдо във вечния спор за 'най-велик футболист'

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички