Юнайтед с първа победа в Лигата след обрат на "Олд Трафорд"


Юнайтед с първа победа в Лигата след обрат на "Олд Трафорд"

921 0

Манчестър Юнайтед записа първа победа в груповата фаза на Шампионска лига този сезон. След 1:2 от ПСВ на старта, "червените дяволи" сразиха с 2:1 Волфсбург. Англичаните стигнаха до трите точки след обрат от 0:1 на "Олд Трафорд".

Германците изненадващо поведоха в резултата още в 4-ата минута. Даниел Калитури беше изведен сам срещу Давид де Хеа от Макс Крузе и не пропусна да опъне мрежата.  

В средата на първата част домакините пропуснаха страхотна възможност да изравнят резултата. Новата звезда на "червените дяволи" Антони Марсиал проби по дясното крило и подаде към Уейн Рууни, който бе останал на почти празна врата. Английският национал не успя да се разпише, пращайки топката в трибуните. Само минута по-късно и Мемфис Депай с глава стреля в ръцете на Диего Беналио.

Все пак в 34-ата минута Хуан Мата си изработи дузпа, след като голмайсторът на Волфсбург Калигури спря с ръка топката в наказателното поле на гостите. От бялата точка испанецът простреля Беналио.

Още в началото на второто полувреме домакините стигнаха до пълен обрат. Хуан Мата подаде с пета в наказателното поле към Крис Смолинг, който се озова сам срещу вратаря и с удар покрай Беналио вкара за 2:1.

В 75-ата минута Волфсбург можеше и да стигне до втори гол. Данте стреля и се получи коварен рикошет, но Рууни успя да избие малко пред голлинията.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

До края гостите продължиха да натискат, но отбраната на домакините се справяше добре. Все пак в 87-та минута Родригес можеше и да направи 2:2, след прекрасно изпълнение на свободен удар от около 25 метра, но топката мина на сантиметри от страничната греда. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички