Юнайтед вече е изхарчил луди пари за "старите познайници" на Тен Хаг, сумата е впечатляваща


Юнайтед вече е изхарчил луди пари за "старите познайници" на Тен Хаг, сумата е впечатляваща
Снимка: GettyImages

893 0

Ерик тен Хаг започна своя трети сезон начело на Манчестър Юнайтед, а от клуба правят всичко възможно да го подкрепят подобаващо на трансферния пазар. След ранните сделки за Лени Йоро и Джошуа Зиркзее, вчера „червените дяволи“ обявиха още две нови попълнения – Матайс де Лихт и Нусаир Мазрауи.

Матайс де Лихт и Нусаир Мазрауи

Интересното е, че двамата вече са играли под ръководството на Тен Хаг в Аякс. Така тази тенденция на наставника на Юнайтед да си докарва бивши състезатели продължава и това лято.

Отново заедно

Тен Хаг, Лисандро Мартинес и Антони

Още при пристигането си нидерландският мениджър настоя да му бъдат закупени Антони и Лисандро Мартинес, които бяха част от състава му в Аякс.

Бразилското крило беше взето за умопомрачителната сума от 95 млн. евро, но поне до момента тази инвестиция не се оправдава. 24-годишният футболист все още не може да се превърне във важна фигура в Англия и има индикации, че при добра оферта от Юнайтед са готови да го продадат.

Още: Проблем пореден за Манчестър Юнайтед: Обичайният заподозрян аут за дълго

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

От друга страна, привличането на Мартинес за 57 млн. евро се оказа успешно и неговото място е бетонирано в центъра на отбраната. Аржентинецът често страда от контузии, но когато е здрав, несъмнено е сред първите избори на Ерик тен Хаг.

Андре Онана

През миналото лято Манчестър Юнайтед реши да не подновява договора на дългогодишния си вратар – Давид де Хеа, и се насочи към закупуването на Андре Онана. За камерунеца бяха платени 50 млн. евро на Интер. Преди Италия обаче стражът доби популярност с изявите си за Аякс под ръководството на Тен Хаг.

Ерик тен Хаг и Андре Онана

Двамата отново се събраха, но този път на „Олд Трафорд“. В началото на миналата кампания Онана започна доста колебливо и направи няколко скъпоструващи грешки под рамката на вратата. В края на сезона неговото представяне се стабилизира, но критици към играта му продължава да не липсват.

Тенденцията продължава и това лято

Още: С двоен удар: Манчестър Юнайтед официално обяви Де Лихт и Мазрауи

Тези дни Манчестър Юнайтед финализира преговорите си с Байерн Мюнхен за Матайс де Лихт и Нусаир Мазрауи. Според информации нидерландецът ще струва 50 млн. евро, а мароканският защитник – 20 млн. евро.

Те също в миналото са работили с Тен Хаг и така вече специалистът ще има на разположение общо петима футболисти, които той съвършено добре познава и преди престоя си в Манчестър Юнайтед. За всички тях от клуба отделиха общо 272,4 млн. евро, което само показва колко голямо е доверието на английския гранд към нидерландеца.

За момента има много въпросителни около тази трансферна политика на „червените дяволи“, но само времето ще покаже дали тя ще бъде счетена за напълно абсурдна, или пък успешна.

Нямат спирка: Манчестър Юнайтед пожела нов играч, този път поглежда към Барса

Рио Фърдинанд изрази сериозни притеснения за очакваната нова придобивка в Манчестър Юнайтед

С първото си попълнение в Ливърпул: Арне Слот се готви да надцака Манчестър Юнайтед

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички