Унижиха Манчестър Юнайтед в Ливърпул


Унижиха Манчестър Юнайтед в Ливърпул

1238 0

Евертън изигра най-силния си мач през настоящия сезон и удари здраво звездната селекция на Манчестър Юнайтед с 3:0 в мач от 34-ия кръг на Висшата лига.

"Червените дяволи" доминираха и във владеенето на топката, и в отправените удари, но в нападение гостите нямаха ден, докато защитата действаше изключително слабо и Евертън можеше да се поздрави дори с по-убедителен успех.

Още в 5' Джейм МакКарти овладя пред наказателното поле след рикошет, направи за смях двама защитници на 20-кратните шампиони и реализира за 1:0.

Половин час по-късно защитата на Луис Ван Гаал отново "заспа". Лейтън Бейнс центрира от корнер, а над всички се извиси Стоунс, който с глава удвои резултата и направи задачата на Манчестър Юнайтед още по-трудна.

Дори влизането на Анхел Ди Мария през второто полувреме не промени еднообразната игра на "червените дяволи", а мачът беше решен  16 минути преди края. Рос Баркли прати дълго центриране за Лукаку, който обаче беше в засада. Той ясно показа, че няма да играе с топката и остави тя да стигне до Кевин Миралас, който порази целта за трети път - 3:0.

За първи път от една година Манчестър Юнайтед допуска два гола като гост през първото полувреме, като това стана и през миналия април при гостуването на "Гудисън Парк". Също така продължава лошата серия на 20-кратните шампиони, които имат едва 2 победи в последните 17 гостувания в неделни дни от Премиършип.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

За Евертън пък това е 6-и пореден двубой без загуба, което помогна на тима да се изкачи на 10-о място в класирането с 44 точки. Заради слабия старт на кампанията обаче "карамелите" нямат шанс за Европа.

Положението на Манчестър Юнайтед пък се усложнява, тъй като "червените дяволи" остават 4-и с актив от 65 точки - на 7 пред Ливърпул, който до последно ще гони място в Шампионска лига.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички