В следващите 5 дни: Продават испанския Х-фактор на безценица


В следващите 5 дни: Продават испанския Х-фактор на безценица
Снимка: GettyImages

1976 0

Испания триумфира на Европейското първенство по футбол след късна победа с 2:1 срещу Англия във финалния сблъсък от турнира. През целия турнир селекцията на Луис де ла Фуенте показваше приятна за наблюдаване игра и вчера отново затвърди отличните впечатления, които остави сред неутралните фенове.

Дани Олмо

Сред испанците имаше редица футболисти, които оставиха своя неповторим отпечатък на това първенство, един от които е Дани Олмо. Независимо от факта, че 26-годишният състезател започна първите сблъсъци на резервната скамейка, той завърши Евро 2024 със „златната обувка“.

След прекрасния турнир, който Олмо изпрати, е нормално да има спекулации около евентуален негов трансфер през това лято. Тази възможност е голяма и поради освобождаващата клауза в договора му.

Колко струва Олмо

Според Фабрицио Романо заинтересованите клубове могат да го купят за 60 млн. евро. Това не изглежда като голяма цена за играч от подобен калибър и особено на фона на сумите, които се дават в днешно време за футболисти.

Дани Олмо

Още: Залогът на Конър Макгрегър за Англия - Испания: Невероятната сума, която ирландецът спечели след края на сблъсъка

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Има и една уловка обаче. Спомената цифра е валидна единствено до 20 юли, т.е. още 5 дена. Ако дотогава не се стигне до негов трансфер, от настоящият му клуб – РБ Лайпциг, могат да поискат и далеч по-голяма сума от 60 млн. Поради това ще е интересно да се проследи какво ще стане в следващите 5 дена и дали няма да се появи клуб, който бързо да осъществи покупка за Дани Олмо.

Заинтересовани отбори

Спекулации около тимовете, желаещи да купят испанеца, са много. Барселона, както и почти всички водещи клубове от Англия се споменават като потенциални негови дестинации.

 

В последните дни като фаворит за неговия подпис се смяташе, че е Манчестър Сити. Фабрицио Романо обаче съобщи в своя акаунт в „X” че английският гранд не работи около тази сделка и в момента не е сред тези, които искат да привлекат Олмо.

Още: Луис де ла Фуенте най-накрая разкри какво раздели Испания от останалите на Европейското

Предстои да видим дали това лято той ще смени своя клуб или ще остане за поне още един сезон в РБ Лайпциг.

Тотална доминация: Урокът на Испания, който преподаде на Европейското - с 2 брутални рекорда

Без изненади: В Испания "обраха" индивидуалните награди на Европейското по футбол

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички