ВАР и съдиите от Висшата лига с нов гаф, този път от срещата между Юнайтед и Ливърпул


ВАР и съдиите от Висшата лига с нов гаф, този път от срещата между Юнайтед и Ливърпул
Снимка: GettyImages

1297 0

Съдийските изяви и използването на ВАР системата във Висшата лига отдавна са обект на критики от страна на феновете, а този уикенд отново имаше редица спорни моменти в английското първенство.

Манчестър Юнайтед и  Ливърпул

Едно от тях дойде в мача между Манчестър Юнайтед и Ливърпул и включваше настъпване на Нусаир Мазрауи спрямо Коди Гакпо през второто полувреме.

Без намеса на ВАР

Въпросната ситуация не стана широко дискутирана поради развоя от срещата, но при нея ясно се видя, че защитникът на Юнайтед спъва футболиста на Ливърпул.

В този момент главният съдия даде авантаж, защото топката се устреми към Дарвин Нунес, който отправи изстрел встрани от вратата. Повторенията обаче показаха, че този фал е по-скоро в наказателното поле и е вероятно при евентуално преразглеждане то да бъде отчетено като дузпа.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

 

Реакция от ВАР, изненадващо, не последва и това решение отново остави впечатление, че използването на ВАР има редица слабости. За това положение сигнализира в своя „X” акаунт и бившият футболист на Ливърпул Нийл Мелър, който остана учуден от допуснатия съдийски пропуск.

Още: "ВАР се превърна в начин за манипулиране на съдийските решения в България"

Деклан Райс

Деклан Райс

Друг момент от уикенда, който породи спорове, беше вторият жълт картон на Деклан Райс. Според правилата той беше заслужен, защото халфът изрита топката и така забави изпълнението на даденото нарушение.

Мнозина запалянковци обаче посочиха и действията на играча на Брайтън – Жоао Педро, който през първото полувреме си позволи абсолютно същото, но не получи картон. Така ВАР и съдиите от Висшата лига за пореден път станаха обект на множество критики.

"Побългарили сме ВАР, работи само в едната посока"

Революция на ВАР и във Висшата лига: Вече няма да има недоволни

СНИМКИ: Рибни питки влязоха в действие при фенски протест срещу ВАР

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички