Сити стартира сезона с победа в дербито с Челси, Холанд вкара в мач №100 за клуба (ВИДЕО)


Сити стартира сезона с победа в дербито с Челси, Холанд вкара в мач №100 за клуба (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1025 0

Манчестър Сити започна новия сезон във Висшата лига с победа. Шампионът на Англия надви Челси с 2:0 в първото дерби за сезона в английския елит.

Ерлинг Холанд откри резултата в 18-ата минута след подаване на Бернардо Силва. Второто си попадение "гражданите" вкараха доста по-късно - в 84', след пробив на Матео Ковачич, който наказа бившия си отбор.

Челси успя да стигне до попадение във вратата на Едерсон в 44', но то бе отменено заради засада след проверка с ВАР. То бе дело на Никълъс Джаксън. Ето как се разви двубоят на "Стамфорд Бридж":

Първо полувреме

Първият четвърт час премина под инициативата на гостите, които контролираха топката през 54% от времето. 

ГОЛ! Холанд откри в стотния си двубой за Манчестър Сити. Попадението падна в 18-ата минута след късо подаване на Бернардо Силва. Португалецът отклони топката и норвежецът я прати покрай Кукурея в домакинската врата за 1:0!

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

В заключителните минути на първото полувреме Де Бройне и Савиньо се строполиха на терена с болки, но успяха да продължат. 

44' донесе и попадение за Челси, но от засада. Палмър стреля от дистанция, а Едерсон изби. Последва добавка на Джаксън, но се оказа, че голмайсторът е бил в нередовна позиция. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 52' Холанд можеше да наниже своя втори гол в мача, след като отправи изстрел от наказателното поле, макар и не добре насочен. Стражът на Челси внимаваше и отрази удара.

В 59' Челси стигна до хубава комбинация пред вратата на шампиона и само самоотвержената намеса на Рико Люис спаси "гражданите" от вероятно сигурен изравнителен гол. В 62' от много близка позиция Едерсон успя да отрази удар на Педро Нето. 

В 66' голмайсторът в двубоя дотук - Ерлинг Холанд, получи жълт картон след опасно посягане към играч на "сините". 

Постепенно напрежението пред вратата на Манчестър Сити се увеличи, но футболистите на Мареска не успяват да застрашат сериозно вратата на Едерсон. 

В 84' грешка на Челси доведе до това Матео Ковачич да си поведе топката и да тръгне в индивидуален рейд. Той се справи с лекота с Кайседо, за да отправи силен изстрел в десния ъгъл, направил Санчес безпомощен - 2:0.

Стартови състави 

Челси: Санчес, Густо, Джаксън, Кайседо, Колуил, Кукурея, Лавия, Нкунку, Палмър, Фернандес, Фофана;

Манчестър Сити: Едерсон, Савиньо, Аканджи, Гвардиол, Де Бройне, Диаш, Доку, Ковачич, Люис, Силва, Холанд;

Преди мача

Двата тима определено ще гонят различни цели през настоящата кампания (2024/25). Челси с новия си мениджър - Енцо Мареска, ще направи опит да се завърне в топ 4 след 2 сезона отсъствие, а целта за Манчестър Сити и Хосеп Гуардиола за пореден път е спечелването на титлата.

През изминалия сезон изиграха зрелищни две срещи. В Лондон отборите завършиха при 4:4, а след това точките на "Етихад" също бяха поделени след 1:1.

Големият минус за Сити още преди мача е отсъствието на Родриго, докато Галъхър и Келиман са единствените отсъстващи сред домакините. "Гражданите" имат три победи и само една загуба при последните си 5 гостувания на "Стамфорд Бридж". 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички