Всичко било уредено: Как се провали сензационният трансфер на Лео Меси в Челси през 2014-а?


Всичко било уредено: Как се провали сензационният трансфер на Лео Меси в Челси през 2014-а?
Снимка: Getty Images/Guliver

121 0

Лионел Меси безспорно ще остане в историята като най-добрия играч, защитавал някога цветовете на Барселона. През 2014-а година обаче времето на аржентинеца на "Камп Ноу" е можело да приключи след бомбастична оферта от Висшата лига.

Лионел Меси на Острова?

Малко след финала на Световното първенство в Бразилия през 2014 година, когато Аржентина и Меси загубаха от Германия с минималното 0:1, в Барселона е пристигнала оферта за "Бълхата".

Офертата е дошла не от кой да е, а от английския гранд Челси, където Жозе Моуриньо вече караше своя втори престой на "Стамфорд Бридж" и е напирал сериозно за услугите на аржентинеца.

Още: Уникален! Лионел Меси се завърна с 2 гола и асистенция в разгром за Интер Маями (ВИДЕО)

Лондончани са били готови със своята оферта. Клубът, собственост на Роман Абрамович тогава, се е съгласил да плати откупната клауза на Меси от 211 милиона евро, като е бил подготвил и 5-годишен договор за аржентинеца, като той е щял да получава по 50 милиона евро годишно, твърди "Mirror".

В последния момент обаче се намесва бащата на Меси - Хорхе, който също изпълнява функциите на негов агент. Той успява да убеди сина си, че трансфер в Челси не е правилният ход за неговата кариера и че той трябва да остане на "Камп Ноу".

Останалото е история. Меси продължава да покорява върхове с екипа на "блаугранас" и още през следващия сезон (2014/15) печели втори требъл с Барселона, основавайки едно от най-страховитите триота в съвременния футбол - МСН, а именно Меси-Суарес-Неймар.

След пауза от над три месеца - Лионел Меси се завръща в игра за Интер Маями

Меси в Реал? Първият агент на Лео разясни можел ли е да играе за кръвния враг на Барса

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички