За 18 минути Арсенал се подигра с Манчестър Юнайтед


За 18 минути Арсенал се подигра с Манчестър Юнайтед

2634 0

Арсенал изигра може би най-добрия си двубой от началото на сезона във Висшата лига и с впечатляващи първи 20 минути на срещата срещу Манчестър Юнайтед стигна до страхотен успех с 3:0 над досегашния лидер в класирането.

Още в 6' домакините успяха да поведат след отлично подаване на Йозил към Санчес, който с пета успя да открие. Само минута по-късно пък комбинация между Уолкът и Йозил завърши с точен удар на немския национал за 2:0.

Финалният удар в мача беше дело на Алексис Санчес, който с топовен изстрел в горния ляв ъгъл на вратата на Де Хеа в 18' фиксира крайния резултат.

Благодарение на победата си "Артилеристите" вече са на 2-о място с актив от 16 пункта - две точки по-малко от Манчестър Сити и равен брой с "червените дяволи". Следва пауза от две седмици в първенството заради квалификации за Евро 2016.

С победата Арсенал сложи край и на серията си от 8 мача без победа срещу големия съперник от Манчестър.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Арсенал започна срещата във вихрено темпо и за 7 минути успя да вкара два бързи гола, с които шокира лидера в шампионата преди началото на настоящия кръг.

В 6' Месут Йозил беше намерен в наказателното поле и почти от аутлинията успя да подаде за Санчес. Той, точно пред погледа на Де Хеа, засече с петичка, насочвайки топката в долния ляв ъгъл на Де Хеа - 1:0.

Още в следващата атака Тио Уолкът беше изведен в половината на "червените дяволи", нахлу в наказателното поле и събра трима около себе си. Това освободи Месут Йозил, който получи пас от английския национал и с прецизен удар вкара за 2:0.

Играчите на Венгер се възползваха от ранния си аванс и се дръпнаха леко назад, за да посрещат атаките на "червените дяволи и да играят на контраатака.

Този план даде резултат в 19', когато домакините вкараха трети гол. Брилянтна атака за Арсенал се разгърна отдясно, където Рамзи комбинира с Уолкът. От своя страна той видя вляво непокрития Санчес, който се озова един срещу един с Дармиан. С голяма доза шанс той успя да го преодолее, а от 12 метра с мощен удар с десния крак направи резултата 3:0 с второто си попадение в мача.

В 34' резултатът спокойно можеше да набъбне на 4:0, но Аарън Рамзи пропусна прекрасна възможност. Отново Санчес бе в атака от ляво и центрира към далечната част на наказателното поле на Юнайтед, където бе именно уелсецът, който опита да засече от въздуха, но токата премина встрани от вратата.

След 40' минута се забеляза оживление в редиците на "червените дяволи". Най-чистото полоцжение се откри пред Антони Марсиал, който получи пас на точката за изпълнение на дузпа от Дармиан. Нападателят се освободи по прекрасен начин от Пер Мертезакер и стреля необезспокяван, но уцели крака на Петър Чех и топката излетя далеч от рамките на вратата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Луис ван Гаал направи две промени на почивката, като на терена се появиха Антонио Валенсия и Маруан Фламини, които замениха съответно Матео Дармиан и Мемфис Депай.

Смените на холандския мениджър дадоха резултат и тимът му започна по-настойчиво да атакуват и още преди да бъдат изтекли пет минути от почивката, те успяха да организират  две добри атаки, като при първата Ашли Йънг пробва изстрел, но Петър Чех спокойно улови.

В 60' Петър Чех отново блесна с отлична намеса. Фелайни свали топката с рамо за Рууни, който от границата на наказателното поле стреля много добре, но вратарят успя да избие в корнер.

Няколко минути по-късно Манчестър Юнайтед се отчете с най-добрата си атака в мача. Продължително разиграване в цнетъра на терена стигна до наказателното поле. Там Фелайни прескочи топката, а Рууни изведе Швайнщайгер сам срещу вратаря, но немският халф не съумя да се възползва, а Чех се отчете с поредната си добра изява - 3:0 в 70'.

В последните 20 минути обаче гостите така и не се добраха до почетен гол и закономерно загубиха с 3:0 гостуването си на "Емиратс". Чембърлейн пък тресна горната греда в последните секунди на двубоя.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Арсен Венгер пуска в игра капитана Пер Мертезакер, който ще играе до Габриел след контузията на Лоран Косчелни. На вратата се завръща Петър Чех, който бе заменен неуспешно от Давид Оспина в Шампионска лига, а останлите играчи в защита са Ектор Бейерин и Начо Монреал. Франсис Куклен се завръща в полузащитата и ще играе до Арън Рамзи и Санти Касорла, които ще са изтеглени малко зад ударното трио на Арсенал - Йозил, Санчес и Уолкът. За пореден път Оливие Жиру остава на пейката.

Луис Ван Гаал залага на най-доброто, с което разполага в момента. Атакуващият квартет на "червените дяволи" отново е формиран от Рууни, Мата, Мемфис и Марсиал. Швайнщайгер ще играе до Майкъл Карик, предпочетен отново пред Морган Шнайдерлин. В защитната четворка няма изненади и в линия са подредени Дармиан, Смолинг, Блинд и Йънг. На вратата е Давид де Хеа.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Червените дяволи" се завърнаха на върха в класирането през миналия кръг, и то за пръв път след оттеглянето на Сър Алекс Фъргюсън от треньорската професия. 20-кратните шампиони са с актив от 16 точки, но след победата на Манчестър Сити снощи Юнайтед са на 2 пункта от върха.

Арсенал се представя колебливо от началото на сезона, като е с 13 точки в средата на таблицата. Напрежението обаче определено е в тяхното поле, след като през седмицата именно на "Емиратс" те паднаха от Олимпиакос с 2:3 и все още нямат точка в Шампионска лига.

Лондончани имат проблеми със състава, тъй като Лоран Косчелни ще пропусне двубоя. Така в центъра на отбраната ще играят Мертезакер и Габриел.

В Манчестър Юнайтед проблемите са много по-малко, като всички ключови играчи на Луис Ван Гаал са на разположение. "Червените дяволи" са в серия от 4 поредни победи, докато в последните си 5 мача Арсенал загуби на 3 пъти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички