Итън Мбапе обяви, че напуска ПСЖ седмици след брат си Килиан


Итън Мбапе обяви, че напуска ПСЖ седмици след брат си Килиан
Снимка: GettyImages

1934 0

Полузащитникът на ПСЖ - Итън Мбапе, потвърди във вторник очакваната раздяла с "принцовете". Неговият договор изтича с този на брат му, така че сега и двамата ще напуснат. Разликата е само в пътя, по който ще продължат. 

Мбапе обяви напускането си

Очаква се 17-годишният футболист да продължи развитието си в Лига 1, но в друг клуб. Луис Енрике даде доза шанс на Итън, но е далеч от това да се превърне в постоянен играч на първия отбор. 

Съобщението на Итън

"С моята детска душа и фен от раждането ви открих с очи, пълни с мечти. Беше преди почти седем години и далеч не подозирах, че ще преживеем подобно приключение заедно.

Беше началото на седем години, в които ежедневието ми и сърцето ми вибрираха в "червено и синьо". Седем години спомени, които ме белязаха завинаги. Седем години безценни човешки и спортни спомени. От безгрижните дни на детството до първите ми стъпки като професионалист, ти даде най-добрата основа на човека и играча, който се стремя да стана.

За всичко, което ми даде, и за всички прекрасни хора, които постави на пътя ми, и за начина, по който ме накарахте да израсна, в името на искрената любов, която изпитвам към вас, казвам ви благодаря и сбогом, ПСЖ", написа Мбапе в социалните мрежи. 

Итън записа страхотен сезон, в който успя да спечели титлата от Лига 1 и Купата на Франция, Суперкупата, както и шампионата до 19 години. Вижте кой отбор се очаква да подсили Мбапе след напускането на ПСЖ!

Още: ПСЖ представи офанзивен футболист след напускането на Килиан и Итън Мбапе

Двоен удар по ПСЖ: След Килиан и Итън Мбапе се насочва към изхода

Един Мбапе не му стига: Реал Мадрид ще прави опит да привлече брата на Килиан

Килиан призна, че напуска и Енрике подхвана Етан: Как братята Мбапе размяха съблекалнята на ПСЖ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички