ПСЖ нареди пета победа за сезона - наказа Рен и остава сам на върха


ПСЖ нареди пета победа за сезона - наказа Рен и остава сам на върха
Снимка: GettyImages

422 0

ПСЖ спечели домакинството си на Рен в шестия кръг на Лига 1. Шампионите се наложиха с 3:1 и остават самотни на върха във френския шампионат.

Парижани откриха резултата рано-рано - в 4' Лукаш Бералдо изведе зад защитата Маркиньос и той реализира, но голът бе отменен заради засада. Все пак ПСЖ се разписа отново в 30-ата минута, когато Брадли Баркола получи подаване на ръба на наказателното поле, овладя и намери долния десен ъгъл на вратата на Рен. 

В 58' Баркола можеше да вкара втори гол, но изстрелът му от границата на наказателното поле срещна дясната греда. Малко след това рикошет помогна на парижани за второ попадение - то бе реализирано от Кангин Лий с глава. 

Още: Луис Енрике: Не бих тренирал ПСЖ с Меси, Неймар и Мбапе

Десет минути по-късно шампионите вече водеха с класика, след като Баркола вкара с удар от движение и след подаване на Хакими. 

След това обаче ПСЖ понамали оборотите и това позволи на Рен да стигне до няколко възможности. При една от тях гостите върнаха един гол след точно изпълнена дузпа от Арно Калимуендо. В 87' Рен стигна до второ попадение, дело на Алиду Сейду, но то бе отменено заради игра с ръка. 

Парижани остават самотни на върха след пет победи в 6 мача. Те имат с 3 точки повече от втория Олимпик Марсилия, който обаче ще играе тепърва в този кръг. Рен запазва осмата си позиция в класирането. 

Още: Луис Енрике наруши мълчанието за трансфера на Мбапе в Реал Мадрид: Жалко е!

ПСЖ заменя Килиан Мбапе със звезда от Висшата лига: Плаща 85 милиона за него

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички