ПСЖ под заплаха: Задава се огромна промяна, която може да сложи край на хегемонията в Лига 1


ПСЖ под заплаха: Задава се огромна промяна, която може да сложи край на хегемонията в Лига 1
Снимка: Getty Images

6757 0

В последните месеци все повече се увеличават информациите, че от Саудитска Арабия са определили Монако - историческия френски футболен клуб, като приоритет за придобиването му. Отборът на Монегаск, който се класира за Шампионска лига, се продава, докато саудитските лидери умножиха пътуванията си до Княжеството през последните седмици, за да анализират жизнеспособността на проекта.

ПСЖ под заплаха от Саудитска Арабия

Въпреки че все още няма оферта и операцията включва безброй процедури, не е изключено в следващите дни преговорите да се ускорят. Според "L'Équipe" целта на богата страна може да бъде да осъществи амбициозен проект с големи финансови средства и да направи Луис Кампос президент на Монако. Спортният съветник на ПСЖ вече е работил в Монте Карло, изпълнявайки работата на спортен директор, като спечели титлата в Лига 1 през 2017 година.

Още: Въпреки че е на Европейското първенство: Килиан Мбапе стартира война с ПСЖ за 100 милиона евро

Близки източници твърдят, че Луис Кампос към момента няма намерение да напуска ПСЖ, Той е фокусиран върху изследването на следващия трансферен пазар, но френският вестник уведомява, че пътуванията му до Княжеството са постоянни и че освен това той би искал да има пълни правомощия в проекта. Нещо, което, въпреки че работи в разбирателство с Луис Енрике, не се случва в Париж.

Потенциалното пристигане на Саудитска Арабия в Монако би било повратна точка за Лига 1, нуждаеща се от инвеститори след телевизионното фиаско през следващите пет сезона. Ако продажбата най-накрая бъде официализирана, "червено-белите" могат да се състезават директно със същия капитал срещу ПСЖ, непокорният гигант във френския футбол през последното десетилетие.

Още: Итън Мбапе обяви, че напуска ПСЖ седмици след брат си Килиан

Нападателят на Нидерландия и ПСЖ Шави Симонс е основна трансферна цел на Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед след Европейското по футбол 2024

Официално и без изненади: Първият летен трансфер в ПСЖ е руски вратар

Лионел Меси разказа за неочакван проблем, повлиял на формата му в ПСЖ

Във Франция разкриха: ПСЖ се интересува от Винисиус

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички