Смел Льо Авър отложи празненствата в ПСЖ, за да изплува от дъното


Смел Льо Авър отложи празненствата в ПСЖ, за да изплува от дъното
Снимка: Getty Images

1490 0

ПСЖ пропусна да стане шампион 4 кръга преди края на сезона в Лига 1, след като завърши наравно 3:3 с Льо Авър в 31-ия кръг на шампионата. Борещият се за оцеляване тим беше напът да победи с 3:2 на "Парк де Пренс" и да нанесе едва втората загуба на парижани през кампанията, но гол в 90+5' им отне така желаната победа.

Льо Авър поведе в 20' чрез Кристофър Опери, но домакините изравниха с 29' след гол на Брадли Баркола. В 38' Андре Аю отново изведе гостите напред в резултата, а дузпа за тях в 61' направи преднината им от 2 гола. Парижани се върнаха в мача с голове на Хакими в 78' и на Гонсало Рамош в 90+5'. 

Гостите, които се борят за своето оцеляване, изненадващо поведоха в 20-ата минута. Това се случи при първия им точен изстрел към вратата на Кейлор Навас.

В ситуацията защитникът на Льо Авър Кристофър Опери се разписа с изстрел от позиция, близка до границата на наказателното поле. "Парк де Пренс" бе смълчан.

Парижани успяха да изравнят 9 минути по-късно, когато Брадли Баркола бе намерен от Уорън Заир-Емери във вратарското поле и отблизо се разписа за 1:1.

В 38-ата минута обаче Льо Авър отново си върна преднината, когато с втория си точен удар в мача вкараха втори гол. Това се случи след подаване от центъра, последвано от пас с пета и завършващ удар на 34-годишния Андре Аю.

На полувремето Луис Енрике направи промени, пусна в игра и големия си коз - Килиан Мбапе, но вместо това съперникът вкара трети гол. В 60' Данило извърши нарушение в наказателното поле и реферът посочи бялата точка след консултация с ВАР. Абдулай Туре излъга Навас и вкара безкомпромисно за 3:1 насред Париж.

Парижани намалиха изоставането си в 78', когато Гонсало Рамош успя да задържи топката между петима играчи на съперника и да изведе Ашраф Хакими сам срещу вратаря. Мароканецът матира Артюр Десма за 2:3 на "Парк де Пренс". В ситуацията имаше съмнения дали позицията на защитника е била редовна, но голът бе зачетен. 

До края ПСЖ натисна сериозно гостите и успя да се пребори за поне точката в добавеното време на мача. В 90+5' Гонсало Рамош изравни, след като засече с глава центриране на Канг Лий. Така ПСЖ остава със само една загуба през сезона, но титлата ще трябва да почака. Льо Авър пък временно напусна опасната зона и се качи до 15-ата позиция. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички