Докато Реал Мадрид громи: Дортмунд падна тежко от борещ се за оцеляване (ВИДЕО)


Докато Реал Мадрид громи: Дортмунд падна тежко от борещ се за оцеляване (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

863 0

Борусия Дортмунд допусна тежко поражение при гостуването си на борещия се за оцеляване Майнц с 0:3 в двубой от 33-ия кръг на Бундеслигата.

Майнц е 15-и в класирането с 32 точки, а 16-ият Унион Берлин има 30. Борусия Дортмунд остава пети с 60 точки. Изглежда, че тимът на Един Терзич мисли само за финала в Шампионска лига, където ще срещне Реал Мадрид, който разгроми Гранада с 4:0.

Попаденията за Майнц бяха отбелязани от 12-ата до 23-ата минута. Първо Леандро Барейро получи хубав подаване и с удар по земя откри за 1:0, но и късметът бе с него при ситуацията.

Седем минути по-късно Александър Майер не изчисти добре топката и я подари на Джа-Сун Лий. Той бързо покачи на 2:0, а в в 23-ата минута отново кореецът преодоля Майер, освободи си пространство и стреля за 3:0. В началото на втората част попадение за Борусия Дортмунд вкара чрез Юсуфа Мукоко, но не бе зачетено заради засада. Макар до края да бяха по-активни, то възпитаниците на Терзич не се разписаха.

Борусия Дортмунд пък със сигурност ще завърши сезона на пета позиция. "Жълто-черните" имат 60 точки, като изостават с четири от намиращия се пред тях РБ Лайпциг и са на 14 пред шестия Айнтрахт Франкфурт.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички