Клоп с безпрецедентна треньорска постъпка, когато Дортмунд беше последен


Клоп с безпрецедентна треньорска постъпка, когато Дортмунд беше последен

3039 0

Преди да поеме Ливърпул Юрген Клоп беше човекът, който възроди Борусия (Дортмунд). Отборът спечели впечатляващ дубъл в Германия в пряка битка с Байерн Мюнхен, като регистрира общо 2 титли на своята сметка, както и финал в Шампионска лига.

В последния си сезон немският специалист буквално удари дъното, след като Борусия (Дортмунд) почна толкова слабо сезона, че се озова на последна позиция в класирането.

Тогава обаче Клоп е взел изключително странно решение - вдигнал купон. Това разкрива един от футболистите в ерата на Нормалния на "Сигнал Идуна Парк" - Оливер Кирх.

"Всички бяхме много изненадани, когато треньорът обяви, че организира парти в деня, в който се озовахме на последното място в класирането. И не си мислете, че присъствието бе по желание. Всички трябваше да дойдат, без изключение. В крайна сметка обстановката на "купона" беше по-скоро подходяща за погребение. Единствено Клопо бе позитивно настроен. Никога преди не го бях виждал такъв. Смееше се много. Силно. Вече беше опитал всичко и нищо не се беше получило. Затова реши да смени подхода. От този момент насетне се почувствахме така, сякаш огромен товар падна от гърдите ни. Трябва да му се отдаде пълната заслуга за нашето възраждане през пролетта. То започна в деня, в който ударихме дъното", спомня си Кирх.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички