Официално и окончателно: Томас Тухел обяви решението си за Байерн Мюнхен


Официално и окончателно: Томас Тухел обяви решението си за Байерн Мюнхен
Снимка: Getty Images

2092 0

Старши треньорът на Байерн Мюнхен - Томас Тухел, официално обяви, че утре, 18-и май, за последен път ще изведе баварците!

Окончателното решение на Тухел

Както е известно, още през месец февруари той бе заявил, че ще си тръгне от "Алианц Арена" след края на сезон 2023/24. Впоследствие обаче започнаха да се появяват слухове, че може и да настъпи обрат, тъй като води преговори с ръководството за нов договор...

ОЩЕ: Официален старт на една обещаваща треньорска кариера - елитен европейски клуб назначи Робин ван Перси!

Е, очевидно това няма да се случи, макар че Тухел призна, че е имало разговори по темата. Ето какво каза той по време на брифинг преди гостуването на Хофенхайм от последния 34-ти кръг на Бундеслигата:

"Това е последната ми пресконференция като треньор на Байерн Мюнхен! Имаше разговори, но не постигнахме споразумение, така че решението ми от месец февруари си остава".

Томас Тухел

"Няма да назовавам причините (б.р. - защо не се е разбрал с шефовете). Очевидно е трудно. Резултатите в Шампионска лига срещу Лацио, Арсенал и Реал Мадрид ни сплотиха. Отзивите от последните седмици бяха в основата на това изобщо да преговаряме, но не се разбрахме", обясни 50-годишният специалист.

*Томас Тухел застана начело на Байерн Мюнхен през март 2023-та година и до момента е извел отбора в точно 60 двубоя във всички турнири - 37 победи, 8 равенства и 15 загуби (140:76 голова разлика), печелейки средно по 1.98 точки на мач. За този период от време той взе само една титла (от миналия сезон 2022/23).

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Байерн Мюнхен даде професионални договори на трима младоци - Ловро Звонарек, Адам Азну и Ноел Асеко! (СНИМКИ)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички