Болоня затвърди ужасния сезон за Наполи - Европа стана почти невъзможна за постигане (ВИДЕО)


Болоня затвърди ужасния сезон за Наполи - Европа стана почти невъзможна за постигане (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

361 0

Наполи понесе още един тежък удар по амбициите си да играе в Европа през следващия сезон, загубвайки у дома от Болоня с 0:2 в двубой от 36-ия кръг в Серия А. Ндойе се разписа в 9', а три минути след това и Пош. Политано пропусна за домакините от дузпа в 21'.

Последната победа за Наполи е на 7 април срещу Монца, като оттогава не познава вкуса на успеха. Отборът е осми с 51 точки, като това е последното място, което може да го прати в Лигата на конференциите. Фиорентина обаче е точно зад тях с една точка по-малко и с два мача по-малко. Сензацията този сезон Болоня е трети с 67 точки, но може да бъде изпреварен от Ювентус.

Болоня с важен успех за Европа

Голяма част от интересните събития се разиграха през първото полувреме. Само в рамките на три минути гостите шокираха Наполи. Първо в 9' Дан Ндойе насочи топката в левия ъгъл след блестящо центриране. В 12' след корнер Рикардо Калафиори скочи наистина добре, насочи топката към малкото наказателно поле, където Щефан Пош я отклони с глава в мрежата.

В 20' Ремо Фройлер бе наказан за препъване и бе дадена дузпа за Наполи.  Матео Политано обаче не успя да преодолее вратаря от точката на дузпата, опитвайки да вкара в долния ляв ъгъл. Федерико Равалиа обаче предвиди намерението му по перфектен начин и се хвърли, за да спре удара.

Това бе всички интересно през първата част, а през вторите 45 минути Болоня успешно запази резултата в своя полза.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички