Дузпа в продължението праща треньора на Рома на борсата


Дузпа в продължението праща треньора на Рома на борсата

1382 0

Рома изпусна да се приближи само на 1 точка от лидера Наполи след 1:1 при гостуването си на Торино в мач от 15-ия кръг италианската Серия А.

“Вълците” докосваха победата, след като в 83-ата минута Миралем Пянич вкара от пряк свободен удар. В добавеното време обаче Макси Лопес израви от дузпа.

Така Рома остана на четвъртото място с 28 точки, с една повече от петия Ювентус. Торино е 8-ми с 22 точки.

Тимът на Руди Гарсия, за когото този мач може да е последен начело на поста, демонстрира кошмарна форма. Първото полувреме бе изключително скучно и ще се запомни единствено с това, че Жервиньо получи нова контузия. Котдивоарецът не беше напълно възстановен от мускулна травма, но въпреки това започна като титуляр. В 25-та минута обаче бе заменен от Итурбе.

Първото си положение "вълците" създадоха чак в 49-ата минута, когато Наинголан стреля от воле от 25 метра, но вратарят на Торино не се затрудни да улови топката. В 71-ата минута Флоренци центрира отдясно, а Един Джеко с глава отклони топката. Тя обаче мина над гредата. Последва пропуск на Итурбе, който беше изпуснат при изпълнение на ъглов удар и стреля с глава встрани от гредата.

В 84-ата минута Миралем Пянич центрира от фаул отляво на наказателното поле на домакините. Топката прелетя над всички играчи, тупна и изненадващо влетя в мрежата на Падели - 1:0 за Рома.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Главният рефер даде 4-минутно продължение, в което домакините се хвърлиха ва банк. Тяхната настойчивост даде резултат и в 94-ата минута получиха шанс да изпълнят дузпа. Костас Манолас спъна Андреа Белоти, а резервата Макси Лопес с лекота прати Шчесни в обратния ъгъл - 1:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички