Късни голове спасиха Милан от издънка на старта в Серия А


Късни голове спасиха Милан от издънка на старта в Серия А
Снимка: Getty Images

495 0

Милан и Торино завършиха при резултат 2:2 на "Джузепе Меаца" в първия си мач от Серия "А" за сезон 2024/25. "Биковете" поведоха след автогол на Малик Тиау в 30-ата минута,  а Дуван Сапата удвои тяхната преднина в 68-ата минута. Минута преди края новото попълнение Алваро Мората намали изоставането на "росонерите", а Ноа Окафор изравни в края за 2:2. Швейцарецът затвърди тенденцията от миналия сезон да бележи след появяване от пейката.

Срещата започна с положения пред двете врати, но в 31-вата минута Сапата центрира към Раул Беланова, който нанесе удар с глава, при който топката се отклони в далечната греда и се запъти към мрежата. Кълбото обаче стигна до Тиау, който не успя да я изчисти от голлинията. Първо съдията не призна гола, но след няколко секунди той спря играта и посочи центъра, а попадението беше записано като автогол на защитника на домакините.

До края на полувремето "росонерите" не успяха да изравнят въпреки опитите им. В 60' бе отменена дузпа за Милан, а 8 минути след това Торино удвои преднината си. Тогава Валентино Лазаро качи топката на главата на Сапата, който вкара във вратата за 2:0.

Десетина минути преди края на мача Мората прати топката във вратата, но моментално бе вдигната засада на испанския национал. Едва минута преди изтичането на редовното време Милан успя да намали. Тогава Мората бе точен, протягайки крак след нисък удар на Тиджани Райндерс. Дълбоко в продължението Милан успя и да изравни за 2:2 а гол на Ноа Окафор, засякъл центриране на Юнус Муса

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички