Лацио прегази Емполи и измести Рома от второто място


Лацио прегази Емполи и измести Рома от второто място
Снимка: Getty Images / Guliver

1514 0

Римският Лацио прегази Емполи в мач от 30-ия кръг на италианската Серия "А" и измести Рома от второто място във временното класиране. "Вълците" се издъниха при гостуването на Торино и направиха 1:1, което ги дръпна с място назад. Така те са трети в подреждането. "Небесносините" имат вече в актива си 58 точки, на 12 от лидера Ювентус. "Джалоросите" са с 57. Емполи е 15-и с 33, а Торино си остана седми с 43 пункта.

"Бианкочелестите" се спряха до 4:0 при боя над Емполи. Стефано Маури изведе "орлите" напред в резултата още в 4-ата минута, а Мирослав Клозе в 31-ата удвои преднината на домакините. Асистенциите и за двете попадения бяха дело на Каванда. Още преди почивката Антонио Кандрева направи резултата класически след пас на Билия. Това се случи в 44-ата минута. През втората част Фелипе Андерсон (в 53-ата) оформи крайното 4:0.

Другият римски гранд Рома стигна само до 1:1 при гостуването си на Торино. Алесандро Флоренци (57-дузпа) даде преднина на "вълците", но Макси Лопес (64) донесе точката на "биковете" след подаване на Вивес.

Аталанта пък надви на свой терен Сасуоло с 2:1. Герман Денис (42, 63-дузпа) беше точен на два пъти за успеха на домакините от Бергамо, а Доменико Берарди (59) се разписа за гостите. И двата тима завършиха мача в намален състав, след като Биава от домакините беше изгонен в 81-ата минута с втори жълт картон, а десет минути по-рано същото се беше случило и с Мисороли от гостите. Аталанта е над опасната зона на 17-о място с 29 точки, а Сасуоло заема 12-а позиция с 35 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички