Милан иска своя школа в Бургас


Милан иска своя школа в Бургас
Снимка: http://tribunaburgas.bg

1390 0

Футболният гранд "Милан" проявява интерес към откриването на детска футболна академия в Бургас.

Това каза от името на клуба Салваторе Бианкети, който е в Бургас заедно с 50 деца от "Полиспортива" Катания, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.

Днес те се срещнаха с кмета Димитър Николов, който пое ангажимент да съдейства за развитието на проекта, както и при задължителната комуникация със спортното министерство и БФС. Необходимото финансиране ще бъде осигурено от "Милан".

По време на срещата кметът получи оригинална клубна тениска с номера на острието Ел Шаарауи, а малките италиански футболисти получиха подаръци с бранда "Бургас - Европейски град на спорта 2015".

"Полиспортива" Катания е сателитна школа на "Милан". Нейните възпитаници ще участват в международен детски футболен турнир заедно с още 24 отбора, разпределени в три възрастови групи - до 9, до 11 и до 13 години.

Негови организатори са дългогодишният футболист и ръководител в "Черноморец" - Тодор Райков от ДФК "Чайка", Община Бургас, Областният съвет на БФС, както и генералният спонсор - фирма "Италспорт". Турнирът ще се проведе от 3 до 5 април. Той е с благотворителен характер и събира средства за дом "Вяра, надежда и любов".

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички