Милан с мъчна втора победа в Серия А за 2015 година


Милан с мъчна втора победа в Серия А за 2015 година

1580 0

Милан записа едва втората си победа в Серия А през 2015 година, след като стигна до труден успех с 2:0 над Чезена в мач от 24-ия кръг на италианския шампионат.

В 22' Джакомо Бонавентура даде аванс на своя тим, а в 90' Джампало Пацини реализира от дузпа, фиксирайки крайния резултат. Чезена имаше своите шансове в мача, но на два пъти Кристиан Абиати се отчете с две прекрасни спасявания.

Милан отново надигра отбор в зоната на изпадащите, след като другият отбор, загубил от "росонерите" през 2015 година, е Парма.

Въпреки затрудненията си италианският гранд продължава да е в близост до местата, даващи право за участие в Европа, като разликата с Фиорентина е едва 5 точки. Възпитаниците на Филипо Индзаги са на 8-о място с 33 точки.

В същото време Чезена, който измъкна 2:2 от Ювентус в миналия кръг, продължава да е в зоната на изпадащите с актив от едва 16 точки.

Милан започна силно двубоя, като притисна своя съперник и зареди положение след положение пред вратата на Чезена. Още в 8' Андреа Поли откри резултата, но съдията изненадващо отсъди засада на халфа, който изскочи от втора линия.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Логичното обаче се случи, когато в 22' вратата на гостите най-накрая беше разпечатана. След продължителна акция Менез пусна за Бонавентура, който от границата на наказателното поле стреля силно по диагонала и остави вратарят на Чезена безпомощен.

Темпото в играта на "росонерите" леко спадна след това и в добавеното време възпитаниците на Филипо Индзаги една не позволиха изравняване.

Де Феудис овладя топката в наказателното поле след слаба намеса на защитата на Милан и стреля силно в долния десен ъгъл, но Абиати като по чудо запази вратата си суха.

Веднага след почивката Чезена получи нов шанс за изравняване, но Джурич пропусна да се разпише, с което пропусна да донесе равенството на своите.

Второто полувреме не предложи особено интересни моменти, но в 90' се стигна до нарушение на Мудингай в наказателното поле, а Пацини реализира отсъдената дузпа - 2:0 за "росонерите".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички