Наполи и Рома извъртяха 0:0 в полза на Интер


Наполи и Рома извъртяха 0:0 в полза на Интер

1008 0

Наполи и Рома направиха 0:0 в дербито на 16-ия кръг от Серия А. Резултатът е изцяло в полза на лидера Интер, който вече има аванс от 4 точки пред Наполи и 7 пред Рома.

Двата отбора изиграха равностойно първо полувреме. Още в 5-ата минута Мохамед Салах изскочи на добра позиция и стреля с левия крак покрай гредата. Малко след това и удар на Джеко с глава не попадна в целта.

Пред вратата на Рома Лоренцо Инсинье опитваше да тормози защитниците и в 25-ата минута бе близо да вкара след самостоятелен пробив, но ударът му с левия крак мина от външната страна на мрежата.

До края на първата част най-интересното събитие бе контузията на страничния съдия, който се хвана за бедрото и трябваше да бъде заменен.

След почивката футболистите на Наполи натиснаха. Още в 49-та минута голямата звезда на домакините Гонсало Игуаин най-накрая получи възможност да покаже на какво е способен след центриране на Гулам отляво, но топката бе малко по-дълга и не успя да я засече в опразнената врата.

Най-чистото положение за Наполи бе в 60-ата минута. Игуаин изведе Марек Хамшик леко встрани от вратата, но сам срещу Войчех Шчесни. Словакът стреля с левия крак по земята, но топката мина на сантиметри от страничната греда. След още 4 минути удар на Инсинье от фаул също не попадна в целта.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

В 80-ата минута съотборник на Итурбе не му позволи да стреля от чиста позиция, а при последвалото центриране на Рюдигер Даниеле Де Роси вкара гол. При центрирането обаче топката бе излязла в аут и попадението беше отменено.

В 85-ата минута Хамшик отново излезе сам срещу Шчесни, но полякът спаси със страхотен рефлекс топовния удар на халфа. Топката обаче пак попадна у Хамшик, но Шчесни отново парира удара на нападателя.

В добавеното време на срещата Мертенс стреля мощно, но в ръцете на Шчесни. Топката попадна на крака на резервата Ел Кадури, който обаче не успя да я насочи в опразнената врата.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички