Официално: Ювентус уволни Масимилиано Алегри - заради много съмнителна и странна причина


Официално: Ювентус уволни Масимилиано Алегри - заради много съмнителна и странна причина
Снимка: Getty Images

73 0

Дни след спечеления финал за Купата на Италия срещу Аталанта - Масимилиано Алегри официално вече не е старши треньор на Ювентус. От клуба обявиха новината чрез съобщение на официалния си сайт, както и в каналите в социалните мрежи. Паоло Монтеро ще ръководи тима временно, докато бъде назначен нов треньор.

Любопитното е, че като причина е посочена държанието на италианския специалист по време на въпросния спечелен финал. Тогава Алегри изпусна нервите си в края - той се ядоса на съдийско решение, скъса якето си и получи червен картон, след което отправи саркастични аплодисменти към рефера. Впоследствие бе наказан от италианската федерация за "агресивни действия" и "обиден език и жестове към реферите".

Това бе втори престой на Алегри в клуба, след като бе начело от 2014 до 2019 година. През 2021-ва се завърна. Той спечели с Ювентус: 5 пъти Серия А, 5 пъти Купата на Италия, 2 пъти Суперкупата на Италия. Игра и два финала в Шампионска лига.

Ювентус се раздели с Масимилиано Алегри

Алегри се раздели с Ювентус

Ето какво написаха от клуба за раздялата:

Ювентус обявява, че освободи Масимилиано Алегри от ролята му на треньор на първия отбор.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Освобождаването му идва след определено държание по време на и след финала за Купата на Италия, което клубът определя за несъвместимо с ценностите на Ювентус и с поведението, което тези, които представляват клуба, трябва да показват.

Приключва периодът на съвместна работа, който започна през 2014 година, бе рестартиран през 2021-ва, и приключи след като бяхме заедно през последните три сезона.

Клубът пожелава на Масимилиано Алегри успех в бъдещите проекти" - написаха от Юве.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички