Рома с трудна победа и важна крачка към Шампионска лига


Рома с трудна победа и важна крачка към Шампионска лига

770 0

Рома продължава да трепери за мястото си в топ 3 на Серия А, но днес успя да стигне до много ценна победа с 2:1 над Удинезе в мач от 36-ия кръг на шампионата.

Мачът почна ужасяващо за домакините, които изостанаха в резултата в 19'. Тогава при разбъркване Перица се оказа най-съобразителен и успя да реализира. Няколко минути по-късно отново той можеше да се разпише, но от близко разстояние не беше точен.

Изключително важен гол вкара Раджа Найнголан, който засече перфектно центриране на Франческо Тоти в 45', изравнявайки резултата. В добавеното преме пък Гийерме тресна греда и не успя да даде аванс на "зебрите".

Удинезе отново пропиля шанс в 55', когато Тереу можеше да се разпише, но Де Санктис опази мрежата си от 2-и гол, а в 65' Торосидис след нова асистенция на Тоти -2:1 и победа за Рома.

В момента "вълците" са с 67 точки и водят с 1 на Лацио и 7 на Наполи 2 кръга преди края, но "небесносините" имат мач по-малко. Също така в следващия кръг Рома и Лацио се изправят в директен сблъсък за второто място, а Наполи ще дебне шанса си до самия край на шампионата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички