Шакири и Интер се сблъскаха с реалността в Емполи - 0:0


Шакири и Интер се сблъскаха с реалността в Емполи - 0:0
Снимка: Getty Images/Guliver

1852 0

Емполи върна Интер в реалността. Двата тима завършиха 0:0 в първия мач от 19-ия кръг на Серия А. Джердан Шекири дебютира за "нерадзурите", които отново се представиха посредствено и заличиха добрите впечатления от успеха над Дженоа в миналия кръг. Пред своите фенове пък Емполи спечели много симпатии с бойката си и ентусиазирана игра, като в големи периоди от мача тотално надигра именития си съперник.

Първото полувреме като цяло бе в типично италиански стил. Препълненият стадион "Карло Кастелани" не видя голови положения, като двата отбора водеха битка в средата на терена. Емполи обаче още от началото загатна, че ще диктува темпото в двубоя. С висока преса и много агресия, домакините не оставиха никакъв шанс на Интер да разгърне играта си. Подолски и Икарди бяха изолирани, а Ернанеш и Паласио - невзрачни.

В началото на второто полувреме капитанът на Интер Андреа Ранокия бе заменен принудително от Марко Андреоли и това се отрази впоследствие.

През второто полувреме въздухът над терена се раздвижи. Интер се посъбуди най-сетне създаде голова ситуация, като Неманя Видич след корнер и удар с глава стреля на сантиметри покрай гредата. След това в 58-ата минута Фреди Гуарин изведе блестящо Родриго Паласио, но той незнайно защо реши да направи плонж и с глава не уцели вратата. Домакините отвърнаха мигновено с опасна атака, при която Данило Д'Амброзио изчисти топката малко пред голлинията, където дебнеше играч на Емполи.

В 63-ата минута Самир Ханданович изпълни лошо аут, топката попадна в играч на Емполи, който напредна и опита да преодолее словенеца, топката тръгна към голлинията, но малко пред нея Андреоли изчисти.

В следващите минути Емполи имаше тотална доминация на терена и натика своя противник в наказателното му поле, откъдето Интер буквално не можеше да излезе, а играчите на гостите се задоволяваха с панически изчиствания.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

В 74-ата минута новото попълнение Шердан Шакири направи своя дебют за Интер, заменяйки Лукас Подолски. До края на мача швейцарецът показа активност, но твърде бързо се сблъска с действителността на италианския футбол, където срещу подобни отбори съвсем не е лесно.

В крайна сметка двубоят приключи при нулево равенство. Интер остава едва девети с 26 точки. Емполи е петнадесети с 19 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички