Трус преди дебюта на Грузия на Европейското по футбол: Кварацхелия пожела да напусне Наполи


Трус преди дебюта на Грузия на Европейското по футбол: Кварацхелия пожела да напусне Наполи
Снимка: GettyImages

923 0

Наполи и една от звездите на тима, Хвича Кварацхелия, започнаха публична война на думи, касаеща бъдещето на грузинеца. В момента футболистът се подготвя за участието със страната си за Евро 2024, но спекулациите относно негов потенциален трансфер не стихват. Това идва на фона на крайно разочароващото 10-то място, което дойде след спечеленото Скудето от страна на Наполи.

Хвича Кварацхелия

Клубът на фланговия играч настоява на всяка цена той да остане и през следващия сезон, но заинтересовани отбори не липсват. Един от тях е френският шампион ПСЖ, за който редица спортни медии пишат, че са предложили сума от 100 млн. евро за Кварацхелия. Това обаче не се е оказало достатъчно да убеди Наполи те са отказали.

Публичните изявления на агента и бащата на футболиста

Още: Агентът на Хвича Кварацхелия разясни ситуацията - 3 условия, за да се пристъпи към обмисляне на оферта

Агентът му, Мамука Джугели, заяви публично вчера желанието на крилото да напусне отбора си през летния трансферен прозорец.

„С Антонио Конте съм сигурен, че Неаполитанците ще се завърнат в Шампионска лига и ще се борят отново за титлата. Но това категорично не означава, че моят клиент иска да остане. Не съм говорил с Квича за това, сега най-важното нещо за него е да остане концентриран върху Европейското. Нашата цел е той да се присъедини към отбор, състезаващ се в Шампионска лига. Ще е много пагубно неговото оставане тук за още една година, по този начин той ще жертва важен сезон за кариерата си. Притеснени сме“, по този начин се изказа агентът на играча, заявявайки твърдо неговото желание за трансфер.

Тези силни думи бяха последвани и от интервю на бащата на Кварацхелия, Бадри, относно същата тема.

„Не желая синът ми да остава в Наполи. Той трябваше да работи с 4-ма различни треньори през последния сезон, което ме обезпокоява. Той ще си избере какво да прави, но не се чувствам приятно, следейки неговата ситуация“.

Още: Хвича Кварацхелия и ПСЖ се харесаха - предстоят преговори и договаряне

Отговорът на Наполи

Президентът на Наполи Де Лаурентис

Отговорът на Неаполитанците не закъсня.

„Във връзка с излезлите в публичното пространство думи на агентът и бащата на нашия футболист Хвича Кварацхелия, ние за пореден път ще споменем, че той е с действащ договор, който изтича след три години. Кварацхелия не се продава. Бъдещето на нашите играчи се решава от нашия клуб, а не от бащите и агентите на футболистите ни. Край на историята“, с това изявление изригнаха от Наполи по повод създалото се напрежение от обкръжението на грузинския състезател.

 

Още: Две звезди - различни съдби: Хвича и Осимен ще се разделят през следващия сезон

Бащата на трансферната цел на Челси и Манчестър Сити Хвича Кварацхелия: Мечтата му е да играе в Реал Мадрид

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички