Ювентус прегази Емполи с 2:0 и дръпна на Рома с 3 точки


Ювентус прегази Емполи с 2:0 и дръпна на Рома с 3 точки

1103 0

Ювентус прегази Емполи с 2:0 в мач от 10-ия кръг на италианската Серия А. Андреа Пирло и Алваро Мората донесоха трите точки на "Старата госпожа" при гостуването. Пирло даде аванс на "бианконерите" в 61-ата минута, а Алваро Мората направи 2:0 единайсет минути по-късно. На 117-годишнината на "Старата госпожа" отборът на Масимо Алегри се възползва от грешната стъпка на Рома, след като римските "вълци" допуснаха загуба с 0:2 от Наполи, и се отдалечи от прекия си съперник с три точки. Юве има вече 25 на върха. Емполи пък е на 17-а позиция само със 7 пункта.

Юве влезе добре в мача и Джовинко имаше две възможности да открие резултата в първите осем минути на срещата, но добрите изяви на Давиде Баси запазиха резултата непроменен. Удар на Киелини не успя да затрудни стража на домакините, а малко по-късно Артуро Видал засече подаване на Мората, но ударът му попадна точно в Баси. Резултатът остана непроменен през първата част, а след подновяване на играта отново „бианконерите” доминираха на терена. Асамоа нанесе опасен удар в 55-ата минута, а след като Баси отби Маркизио бе на сантиметри от попадение при добавката.

Андреа Пирло даде преднина за гостите в 60-ата минута, отбелязвайки своя първи гол от началото на сезона. Пирло изпълни блестящо пряк свободен удар от близо 24 метра, а топката прехвърли стената и попадна в долния десен ъгъл на вратата пазена от Баси и 1:0 за Ювентус. Секунди по-късно Тевес намери Мората в наказателното поле на домакините и испанецът с техничен удар с левия крак прати кълбото в горния десен ъгъл на Баси – 2:0. В самия край на двубоя футболистът на домакините Тонели бе изгонен с директен червен картон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички