Завладяващ проект с куп звезди: След драма и 21-годишно чакане Комо отново е в Серия А


Завладяващ проект с куп звезди: След драма и 21-годишно чакане Комо отново е в Серия А
Снимка: Getty Images

4043 0

Комо изживя специална вечер, след като успя да спечели промоция и да се завърне в Серия А след 21 години чакане. Заедно с Парма си осигуриха директно влизане в италианския елит, докато Венеция, Кремонезе, Катандзаро, Палермо, Сампдория и Бреша влизат в плейофите.

Резултатът до последно бе непредвидим, като Комо влезе в кръга с две точки преднина пред Венеция. На полувремето ""крилатите лъвове: водеха с 1:0 при гостуването си на Специя, а Комо изоставаше с 0:1 у дома от Козенца - резултати, които щяха да изпратят Венеция директно в елита . Всичко обаче се обърна след подновяването на играта, Венеция загуби с 2-1 и Комо изравни с дузпа на Симоне Верди.

Парма вече си осигури първото място и ще бъде в Серия А през следващия сезон заедно с Комо и трети клуб, който ще бъде решен чрез плейофите. Те започват на 17 май с Палермо срещу Сампдория, след това на 18 май за Катандзаро срещу Бреша.

Още: Интер се позабавлява с Фрозиноне и го бутна към Серия Б (ВИДЕО)

В понеделник, 20 май, това е Палермо/Самп срещу Венеция, след това Катанцаро/Бреша срещу Кремонезе на 21 май. Полуфиналите са на 24 и 25 май. Промоцията в Серия А се решава в двубоя от финала в четвъртък, 30 май и неделя, 2 юни.

Куп звезди, замесени в триумфа на Комо

Фебгегас е треньор на италиански треньор

Съставът на Комо може би има един от най-разпознаваемите имена, от който и да е отбор от Серия B. Като всичко се съсредоточава около бившия полузащитник на Арсенал, Барселона и Челси и носител на Световната купа през 2010 г. Сеск Фабрегас.

Още: Себастиан Вия от Берое видя 2 гола и 2 греди на Рома - Ювентус (ВИДЕО)

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Той приключи кариерата си на играч в крайбрежния град и след това стана треньор на отбора на клуба Примавера. След това, през ноември 2023 г., след уволнението на Морено Лонго, Фабрегас беше назначен за временен старши треньор.

Въпреки това, тъй като той не притежаваше необходимите треньорски лицензи на УЕФА по това време, назначението му не можеше да бъде постоянно и така опитният бивш директор на ФА Уелс и бивш помощник-треньор на националния отбор Осиан Робъртс пое поста временно изпълняващ длъжността до края от 2023-24 г., а Фабрегас вече официално е треньор на първия отбор. Очаква се Фабрегас отново да стане старши треньор, след като завърши необходимите треньорски значки. Бившият английски национал и легенда на Челси Денис Уайз е главен изпълнителен директор, докато Тиери Анри е инвеститор и също така е в борда на директорите.

Още: Милан се спъна в Дженоа навръх Великден и заформи месец без победа (ВИДЕО)

Челси прави всичко възможно за привличането на Виктор Осимен

Дубъл срещу шампиона: Геройство на Сасуоло срещу Интер ги остави в битката за оцеляване (ВИДЕО)

Легенда на Ювентус: Не отидох при Жозе Моуриньо в Интер поради една причина

Край на спекулациите: Силна фигура в Интер изясни бъдещето на Лаутаро Мартинес и Николо Барела

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички